(Ill.foto: Colourbox)
(Ill.foto: Colourbox)

Inviterer flere bedrifter til å signere avtale mot matsvinn

Den 15. mars inviterer regjereingen flere aktører til å undertegne avtalen om å halvere matsvinn innen 2030.

Publisert

Matbransjen og norske myndigheter inngikk i fjor sommer en bransjeavtale om å redusere matsvinn med 50 prosent innen 2030.

Til sammen har 42 bedrifter fra hele matkjeden sluttet seg til avtalen, melder NHO reiseliv.

Nå inviterer klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) til en ny runde med signering av tilslutningserklæringer. Det skjer torsdag 15. mars klokken 12.30 i Klima- og miljødepartementets lokaler i Kongens gate 20 i Oslo.

Bedrifter innen matindustri, dagligvarekjeder, hotell, restaurant, kantinevirksomhet og servicehandel inviteres til signeringen.

Ønsker din bedrift å delta, send en epost med navn på personen som skal signere erklæringen, til [email protected] innen fredag 9. mars.

Bedrifter som undertegner bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn, forplikter seg til å:

  • Gjøre data tilgjengelig gjennom rapportering av matsvinn i egen bedrift til bransjeorganisasjonen i sin sektor.
  • Gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.
  • Samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden på de områdene som er formålstjenlig og innenfor konkurranselovgivningen

    Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

    Les mer om bladet

    Bestill abonnemnent

    Last ned bladet elektronisk

    Følg oss på Facebook

    Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev