Nyheter

Nordmenn elsker kakao i påsken

I en ny undersøkelse svarer nesten 6 av 10 nordmenn at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken. Kakao er ikke bare godt, det er samtidig sunt og passer for hele familien.

Publisert Sist oppdatert

Kakao er en innertier i påsken. For det første er det en drikk som passer for hele familien, både store og små. I tillegg er det sunt å kose seg med om du lager kakao fra bunnen av med lettmelk og lite sukker.

Det er smart å lage kakao fra bunnen av fremfor å bruke ferdigpulver som blandes med vann. Da kan du regulere sukkermengden selv, og får samtidig i deg viktige næringsstoffer fra melken slik som kalsium og jod, næringsstoffer det ellers kan være vanskelig å få i seg nok av, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Kakao både til fjells og i byen

I en ny landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), sier hele 56 prosent at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken.

Kakao er favorittdrikken til mange turglade nordmenn, og påsken byr på flere anledninger til å komme seg ut på tur, både til skogs og til fjells. Dessuten kan varm sjokolade nytes både i solveggen på hytta, og i sofakroken hjemme i byen, sier Glemminge Arnesen.

Lag kakao med nye smaker

Kakao og varm sjokolade kan også kombineres med smakfulle ingredienser.

Kakao egner seg veldig godt med litt ekstra smak. Tilsett gjerne for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, da får du en spennende drikk å servere gjester i påsken, tipser ernæringsrådgiveren i Melk.no.

Her får du 5 kakaooppskrifter som passer perfekt til påsken:

Varm sjokolade med krem og appelsin

Chilikakao

Kakao med ingefær

Varm kakao med kanel

Kakao med mørk sjokolade

Fakta:

Undersøkelse utført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no). Landsrepresentativt utvalg. Gjennomført april 2019.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS