Nestlé tar Starbucks-kaffe til norske hjem

Nestlé melder i dag om Starbucks at Home nå slippes på det norske markedet. Dette er den første lanseringen her i landet siden de to selskapene i august 2018 formelt inngikk et partnerskap og etablerte en global kaffeallianse.

Publisert

Avtalen, verdt 7,15 milliarder dollar, gir Nestlé rettighetene til å selge Starbucks sine kaffe- og teprodukter i detaljhandelen og food service globalt.

Den nye kaffeserien består både av hele bønner og filterkaffe, samt de første Starbucks-kapslene utviklet for Nespresso- og NESCAFÉ Dolce Gusto-systemene.

I dagligvare første kvartal 2020

Først ut på markedet er Starbucks-kaffe til Nespresso-systemet, som allerede nå er tilgjengelig hos Elkjøp. Resten av produktene lanseres i dagligvarehandelen første kvartal av 2020.

Partnerskapet mellom Nestlé og Starbucks forener styrkene, rekkevidden og kunnskapen til tre av verdens sterkeste merkevarer innen kaffe; NESCAFÉ, Nespresso og Starbucks. Sammen har vi utviklet en serie med spennende kvalitetskaffe, som vi har stor tro på at både vil falle i smak blant norske kaffedrikkere og bidra til vekst i handelen, sier Vladimir Wendl, administrerende direktør i Nestlé Norge.

Innoverer kaffebransjen

Allerede i 1965 lanserte Nestlé den første instant-kaffen på det norske markedet; NESCAFÉ Gull. I 2003 kom Nespresso, som det første kaffekapselsystemet til Norge, og i 2009 fulgte selskapet opp med enda et kapselsystem; NESCAFÉ Dolce Gusto. Alle tre har bidratt til bærekraftig suksess for Nestlé. Alliansen med Starbucks konsoliderer Nestlés posisjon som verdens ledende kaffeselskap, og gjør nå Starbucks sine merkevarer globalt tilgjengelig.

Kaffebarer som nettopp Starbucks bidrar til å utvikle hvordan vi drikker kaffe. Stadig flere foretrekker nå kaffedrikker med melk, som macchiato og cappuccino et segment hvor Starbucks er særlig sterke. Starbucks at Home inkluderer en rekke signaturblandinger fra Starbucks og single-origin kaffer, i tillegg til et utvalg klassiskere som Caramel Macchiato og Cappuccino. Alle produktene er laget av 100 prosent Arabica-kaffe av høy kvalitet, etisk handlet inn fra bønder i verdens fremste kaffedyrkende regioner, i tråd med Starbucks’ CAFÉ-program, forteller Wendl.