Trøndelag Kaffefestival 9. – 10. juni 2018

Publisert: 28. mai 2018 kl 10.00
Oppdatert: 28. mai 2018 kl 10.00

I 2017 var Langøra vertskap for NM i Kaffebrenning og da ble også VM i Kokekaffe arrangert for aller første gang.

Det var så hyggelig at vi drar til med en ny kaffefestival i år, sier Kristian Helgesen, daglig leder på Langøra og primus motor for festivalen. Samarbeidspartnere er Norsk Kaffebrennerlaug, SCA Norge og Os Tableware, og Kristian lover et variert program for alle kaffeinteresserte. Både kaffeimportører og brennerier kommer med kaffe, det blir smaking og konkurranser for både proffer og amatører.

VM i Kokekaffe 2018 står selvsagt på programmet. Fjorårets verdensmester Einun Skorem fra Øver-Bakken Kaffebrenneri deltar på nytt og arrangøren forventer solid deltakelse fra kaffekjennere, men også fra lokale kokekaffe-entusiaster.

Så blir det uoffisielt

NM i Karsk og Kaffecocktails

Saken fortsetter under annonsen
. Dette er en uhøytidelig konkurranse hvor den deltageren som lager best karsk og kaffecocktail vinner!

På programmet står også en helt tilfeldig og urettferdig konkurranse kalt

The Totally Awesome and Arbitrary Roaster and Barista Team Challenge

. Her blir en kaffebrenner satt på lag med en barista han eller hun aldri har møtt før. Med hjelp av kaffebrenneren, skal baristaen lage en espresso med ukjent kaffe på en helt ukjent espressomaskin. Resultatet skal bedømmes av de andre konkurrentene.

Ellers blir det mye god mat og drikke, og ikke minst sosialt og faglig samvær. Mens lørdagen er mest rettet mot kaffeinteresserte, er søndagen åpen for alle.

Det hele toppes med en

trøndersk bøgdafest

Saken fortsetter under annonsen
for de som tør å ta sjansen på det.

Langøra Kaffebrenneri holder til på Hjelseng Gård, som gir en stemningsfull ramme rundt kaffefestivalen.

Gården har røtter tilbake til 1500-tallet, men i løpet av de siste årene har gårdeier Ola Hjelseng bygd opp et konsept for lokal mat og drikke. Gården huser i tillegg til Langøra Kaffebrenneri, ølbryggeriet Stolt Bryggeri, og et kjøkken basert på det beste av lokale råvarer.

Les mer

https://www.trondelagkaffefestival.com

Ledige stillinger – Conveniencejobb