Mer enn seks kaffekopper om dagen er dårlig for hjertet

Det kommer frem i en ny studie publisert i tidsskriftet Oxford Academic. Her har forskere analysert data fra 347.077 mennesker for å se på hvilke konsekvenser kaffe kan ha for kroppen, melder nettavisen.no.

Publisert

For å undersøke risikoene ved kaffedrikking sammenlignet forskerne kaffe-vanene til folk med hjertesykdommer. De studerte også om bærere av et gen som forbrenner koffein raskere kunne drikke mer kaffe uten å få de negative effektene, skriver studyfinds.org. Studien konkluderer med at dersom du drikker mer enn seks kommer daglig, uavhengig om man er bærer av genet eller ikke, kan faren for hjertesykdommer øke med opp til 22 prosent.

For å kunne opprettholde sunt hjerte og et sunt blodtrykk, må folk begrense kaffedrik kingen til færre enn seks kopper om dagen. Basert på våre data, var seks kopper vendepunktet hvor koffein begynte og negativt påvirke faren for hjertesykdommer, sier Hyppönen videre til nettstedet.

Det finnes mange studier på kaffe, og noen konkluderer med at kaffe i moderate mengder er sunt, mens for store mengder kaffe kan virke mot sin hensikt. Kort oppsummert er det faktisk bedre for helsa å drikke litt kaffe fremfor å droppe koffein helt.