TV2-kokken Wenche Andersen fikk ærespris

Wenche Andersen har gledet og inspirert mange med sin matlaging hos God Morgen Norge på TV2. 24. april mottok hun Jon Sundbys ærespris for sitt arbeid med å fremme norsk mat under årsmøtet til TINE.

Publisert

Jon Sundbys fond har som formål å hedre personer eller institusjoner som har gjort seg fortjent til en særlig anerkjennelse for sitt arbeid innenfor meierivirksomhet eller jordbruk for øvrig.

Tidligere prisvinnere spenner over et bredt felt fra professorer og fagfolk, ungdomsorganisasjoner og enkeltpersoner med særlig innsats for meierisamvirket.

Om juryens begrunnelse for prisutdelingen står det:

  • «I år har juryen valgt å gi prisen til en person som gjennom mange år har hatt et stort engasjement for norske råvarer, norsk mat, matlaging og ikke minst sin evne til å formidle dette på en folkelig, troverdig og inspirerende måte til det det norske folk. Det er først og fremst hverdagen og hverdagsmaten årets prisvinner har løftet fram og fått det til å høres enkelt og overkommelig ut for folk flest.
  • Prisvinneren uttrykker alltid en grunnleggende respekt for råvarene og maten. Juryen opplever at hun alle sammenhenger framsnakker kvaliteten på norske råvarer og norsk landbruk.
  • I nærmere 25 år har prisvinneren gjennom Wenches kjøkken på God Morgen Norge på TV2 bidratt til råvarekunnskap og glede over gode råvarer fra land og sjø. Hun har også utgitt en rekke kokebøker og deltatt i juryer og i faglige nettverk som har hatt til formål å få frem stolthet og glede over det flotte vi har å by på i matveien i landet vårt.
  • Sunn, ernæringsriktig og god mat, der folk lærer å hvordan man kan utnytte råvarene, og restene for å hindre matsvinn! Dette er verdier og engasjement vi TINE setter stor pris på.
  • Det er derfor en stor glede å kunne overrekke Jon Sundbys ærespris til Wenche Andersen.»

TINE gratulerer!