Ledelse

Birgit M. Liodden, direktør for bærekraft, havrom & kommunikasjon.

Ny direktør for bærekraft, havrom og kommunikasjon i OBR

Birgit M. Liodden er ansatt som ny direktør i Oslo Business Region (OBR).

Publisert Sist oppdatert

Liodden vil være prosjektsansvarlig for OBRs aktiviteter knyttet til European Green Capital 2019 og implementering av bærekraftsfokus i alle aktiviteter. Hun vil også ha ansvar for havrom – et helt nytt område i Oslo Business Region – hvor det ligger store muligheter fremover, skriver selskapet i en pressemelding.

– Jeg har i mange år brent for kombinasjonen av bærekraft, havrom og entreprenørskap. De senere år har Oslos politikere markert seg med spennende og modige ambisjoner for å gjøre Oslo til en foregangsby internasjonalt. Jeg ser frem til å være med på å realisere prioriteringene og ambisjonene fremover. Norge er verdens Silicon Fjords, og som en av verdens 3 viktigste maritime hovedstader har Oslo et urealisert potensiale for å bli verdens ledende hub for havromsgründere. Det er for tiden en rekke spennende initiativ i brytningen entreprenørskap, bærekraft, havrom – og tiden er nå inne for å dra kreftene sammen om å mobilisere etableringen av Oslo som verdens beste by å være havromsgründer i, sier Birgit Liodden.

Som en del av Oslo Business Regions strategi, og i samråd med styre og eier, løfter de innsatsen knyttet til bærekraft. OBR ser på FNs Bærekraftsmål som verdens største innkjøpsordre.

Oslos oppstartsmiljøer og næringsliv leder an på mange avgjørende områder, og fra 2018 skal alle OBRs tjenester rettes mot å forsterke dette.

– Vi skal det kommende halvannet året også løfte frem Oslo som europeisk miljøhovedstad sammen med spydspisser fra næringsliv, gründermiljøene og kommunen, skriver de.

Sette Oslo på kartet

– Birgit har akkurat den bakgrunnen vi har sett etter. Kombinasjonen av entreprenørskapserfaring, omstillingsarbeid i Nor-Shipping og maritim næring, og solid nettverk inn i store deler av norsk næringsliv. Birgit har i tillegg vist en god evne til å kommunisere eksternt og kan sette Oslo på kartet. Hun er en endringsagent som har bevist evnen til å se nye trender tidlig, turt å utfordre etablerte miljøer - og ikke minst gjøre noe med det. Vi deler også Birgits engasjement for mangfold, sier administrerende direktør Fredrik Winther.

– Hvis vi skulle satt oss ned og designet en person som skulle lede arbeidet med bærekraft og entreprenørskap hos oss, ville det sett ut som CVen til Birgit gjennom de siste 10 årene. Arbeidet med omstilling av Nor-Shipping kan sammenlignes med at Skamjentene skulle styrt Vatikanstaten. Vi kan ikke tenke oss noen bedre kandidat til å realisere våre bærekraftsambisjoner enn Birgit, sier Jørn Haanes, startup-direktør.

Powered by Labrador CMS