Cxense Display

Internasjonal anerkjennelse til norske meieriprodukter

Her mottar produksjonssjefen på Frya, Bjørn Børde, æresprisen for lakrisyoghurt. Foto:International Food Contest
Her mottar produksjonssjefen på Frya, Bjørn Børde, æresprisen for lakrisyoghurt. Foto:International Food Contest

TINEs meieri på Byrkjelo, Frya og Tretten fikk ærespremier på International Food Contest i Herning denne uka. I tillegg ble det delt ut fem gullmedaljer, 26 sølv og 18 bronse til TINEs meierier.

Hvert produkt som deltar på International Food Contest i Herning blir bedømt av 4-5 profesjonelle dommere som gir karakter for utseende, lukt og smak og konsistens. Så oppsummeres det til en hovedkarakter og det deles ut medaljer i tre valører: gull, sølv og bronse, men det er en ekstra øvre klasse for de aller beste produktene: Ærespris. Den henger høyt!

TINE har fått følgende tre ærespriser:

  • TINE Meieriet Byrkjelo for Ekte geitost.
  • TINE Meieriet Frya for Nyt lakrisyoghurt.
  • TINE Meieriet Tretten for Rislunsj med pasjonsfrukt.

To gull til Tana

TINE Meieriet Tana forsynte seg med to gullmedaljer, en for for Kesam® Lime og en for Fyldig yoghurt fersken. Storsteinnes fikk gullmedalje for Nøkkelost lettere, Brumunddal for Litago Sjokolademelk og Oslo for Lettrømme.

– Dette bekrefter at TINE sine produkter hevder seg godt i konkurranse med meieriprodukter fra våre naboland, sier Elin Simonstad Valle i marked og innovasjon. Det er hun som koordinerer TINEs deltagelse.

Her kan du se den komplette premielista: https://foodcontest.dk under fanen Mejeri.

Faglig møteplass

Formålet med utstillinga er å fremme den faglige stoltheten gjennom bedømming og premiering av meieriprodukter. I mer enn 100 år er meieriprodukter blitt bedømt og premiert og utstillingen fungerer også som et faglig møtested for meieribransjen.

TINE deltok med 169 produkter fra 27 anlegg.

Relaterte artikler