Håvard Gausen i Inderøy Slakteri mener sauekjøtt har stort potensial i norsk kjøttproduksjon. Foto: Inderøy Slakteri.
Håvard Gausen i Inderøy Slakteri mener sauekjøtt har stort potensial i norsk kjøttproduksjon. Foto: Inderøy Slakteri.

Inderøy Slakteri øker bruken av sauekjøtt

Inderøy Slakteri i Trøndelag har utviklet en ny julepølse med 30 prosent sauekjøtt. – At det hvert år kastes over 600 tonn sauekjøtt i Norge, er ikke bare en utfordring. Det er en gyllen mulighet for norske kjøttprodusenter, mener Håvard Gausen i Inderøy Slakteri.

Publisert

Samfunnsdebatten om overproduksjon av sauekjøtt tok av etter programmet Matsjokket på NRK tidligere i høst. Den familieeide produsenten Inderøy Slakteri bruker årlig over 200 tonn sauekjøtt i produktene sine, blant annet i Inderøysoddet og kjøttbollene. Nå øker de bruken.

Premiert julepølse er basert på sau

Den nye julepølsa fra slakteriet vant gull da Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter i november.

Det viser at sauekjøtt er en delikatesse, mener Håvard Gausen.

Jeg vil utfordre resten av bransjen til å satse hardere på utvikling av nye produkter med mer sauekjøtt for å bidra til å begrense matsvinnet, sier Gausen.

Vår erfaring er at dersom maten er god, så vil forbrukerne kjøpe den. Derfor kommer vi til å fortsette vår lange tradisjon med å utvikle tradisjonell kvalitetsmat basert på sauekjøtt, forteller Gausen.

Lam og sau like godt

Forbrukertester som forskningsinstituttet Nofima har gjennomført, viser at bare et fåtall kjenner forskjell i smaken på sau og lam. Bruk av sauekjøtt har stort potensial. Det er en av konklusjonen i forskningsprosjektet «Smakfulle produkter av sau og lam»  finansiert av Norges forskningsråd og Nortura.

Vi tror vi bare liker lam, men våre tester viser at folk flest liker lam og sau like godt, forteller Kristine Svartebekk Myhrer i Nofima på forskningsinstituttet egen hjemmeside.

Powered by Labrador CMS