IKEA lanserer plantebasert, vegansk jordbærsoftis

Den er søt, rosa og bedre for miljøet, og den smaker godt. Fra 25. april 2019 setter IKEA en vegansk jordbærsoftis på menyen i alle IKEA-varehusene i Norge. Etter suksessen med vegetarpølsa, innfører vi nå en plantebasert jordbærsoftis for å sikre at utvalget i bistroene våre passer bedre for de mange.

Publisert

Softisen er allerede et av de mest populære produktene i IKEAs bistroer verden over. Sommeren 2018 annonserte de sine planer om å innføre en mer bærekraftig, fruktbasert versjon i tillegg til den tradisjonelle, melkebaserte softisen.

Med lanseringen av den veganske jordbærsoftisen følger IKEA opp dette målet. Den nye softisen er fruktbasert og laget av jordbærpuré. Kanskje den beste ingrediensen, den nye softisen har nesten halvparten av karbonavtrykket sammenlignet med sin melkebaserte venn.

­ Målet vårt var å skape en plantebasert og vegansk is som er like myk, luftig og god som den populære melkebaserte softisen vår, sier Tor Morten Myrseth, IKEA-Food sjef i Norge.  ­

Det er et smakfullt alternativ for kunder som enten må eller ønsker å unngå melkeprodukter eller foretrekker plantebaserte alternativer, legger han til.

IKEA Food vil fortsette å jobbe med utviklingen av andre plantebaserte softisversjoner, som for eksempel havre eller soya.

Som en videreføring av IKEAs visjon om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene, ønsker IKEA Food å inspirere til en sunnere og mer bærekraftig livsstil ved å tilby god mat som har en positiv innvirkning på både mennesker og miljø, sier Myrseth.

(Pressemelding)