Nyheter

Uno-X med ny hydrogenstasjon på Skedsmo

Uno-X tilbyr billig drivstoff fra enkle og effektive energistasjoner. I dag var det offisiell åpning av Uno-X Hvam i Skedsmo kommune, og her kan kunden velge om man vil fylle hydrogen, bensin eller diesel.

Publisert Sist oppdatert

Uno-X vil gi hydrogenbilen en mulighet hos norske bilister. Hydrogenbilen slipper kun ut vanndamp og har samme komfort, rekkevidde og fylletid som bensin- og dieselbiler.

De fleste store bilprodusentene skal tilby hydrogenbiler fremover. Bilene er fritatt for engangsavgift, moms og bomavgift. I tillegg kan de kjøres i kollektivfeltet. I Skedsmo kommune er det også gratis å parkere med hydrogenbil.

- Vi ønsker velkommen til vår energistasjon på Hvam med god beligghenhet ved E6. Hos oss er det enkelt og effektivt å fylle tanken med den energien man trenger. Vi er veldig glade for at hydrogenbilistene har fått en stasjon i dette området, sier Irene Johanson, regionsjef i Uno-X Norge AS.

Hydrogeninfrastruktur i Norge

Uno-X har latt seg inspirere av ambisjonene til kommune og fylkeskommune, og Uno-X Hvam blir den andre av selskapets stasjoner i Akershus som tilbyr hydrogen.

Det selges også hydrogen på Uno-X Kjørbo i Sandvika, og snart kommer en stasjon i Ås kommune. Selskapets ambisjon er å tilby et stasjonsnettverk langs de store trakkfikkaksene i Norge så snart som mulig.

Fakta:

Uno-X Norge AS

er en del av Uno-X Energi og eies av Reitangruppen. Uno-X Energi bidrar til å redusere utslipp ved å øke det fornybare innholdet i flytende drivstoff, og har tatt avstand fra palmeolje i drivstoff. Uno-X Norge tar ansvar for å tilby hydrogen og ønsker å selge hydrogen fra utvalgte stasjoner langs de store trafikkaksene i Norge så snart som mulig. Forutsetningen for en hydrogeninfrastruktur er et offentlig/privat samarbeid.

Uno-X Hydrogen AS

bygger hydrogenstasjonene for Uno-X. Selskapet eies av Uno-X Energi, NEL Fuel og Praxair Norge.
Powered by Labrador CMS