Ladestasjon i Bossekop. Foto: Miriam Nilssen
Ladestasjon i Bossekop. Foto: Miriam Nilssen

Tilbyr gratis elbillading

Nordkyn Kraftlag, Varanger Kraft, Hammerfest Energi, Repvåg Kraftlag, Luostejok Kraftlag, Ymber og Alta Kraftlag bygger sammen med Ishavskraft et moderne lyn- og hurtigladeverk i Troms og Finnmark. I løpet av 2020 og starten på 2021 åpner til sammen 25 stasjoner i Troms- og Finnmark.

De første ladestasjonene på Ishavsveien er nå åpnet. Alta Kraftlag sine stasjoner i Alta og Burfjord, og Ymber sine stasjoner på Storslett, Manndalen, Maze og Kautokeino er satt i drift.

Disse stasjonene vil være åpne for gratis elbillading frem til 1. desember. Dette for å feire at Troms og Finnmark nå får en bedre elbilladeinfrastruktur samtidig som kundene kan teste stasjonene gratis og fylle batteriene med fornybar energi fra regionen.

Ladestasjonene på Ishavsveien bidrar til et bedre miljø og muligheten til å kjøre elbil på kryss og tvers i hele Troms og Finnmark. Det vil maksimalt være 100 km mellom hver ladestasjon. Stasjonene kan lade opp til 175 kW som gjør at regionen nå får det nyeste og beste som finnes i markedet.

Erling Martinsen, administrerende direktør i Ymber AS og Per Erik Ramstad, administrerende direktør i Alta Kraftlag understreker at dette først og fremst er gjort for å ta samfunnsansvar og sørge for at området har like god infrastruktur som resten av landet.

- Vi er best på fiber og snart best på ladestasjoner. Kraftselskapenes utbygging av ladestasjoner bidrar til å plassere Nord-Troms og Finnmark der vi hører hjemme, nemlig på toppen av Norge, sier administrerende direktør i Ishavskraft Stig Hanssen.

Powered by Labrador CMS