Matthias Klaveness Saers i O’Learys.
Matthias Klaveness Saers i O’Learys.

O’Learys tar opp kampen om kundene

Restaurant- og sportsbarkjeden O’Learys har foretatt strategiske endringer i kampen om nye kunder. Landssjef Matthias Klaveness Saers fornyer menyen og har gitt selskapet en ny drakt. Målet er å treffe en ny målgruppe, nye mattrender samt å øke kvaliteten på rettene.

Publisert

Selskapets nye landssjef har over 20 år med erfaring fra restaurantbransjen hvor han har jobbet åtte år som daglig leder for Dinnergruppen. Klaveness Saers har vært med å åpne flere restauranter, som blant annet Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Tatakii Asian og Südøst.

For meg er O’Learys et fullkomment konsept som har fungert i over 30 år. De har en global satsning med flere lokasjoner i Asia og Europa, i tillegg til Norge. I tillegg til at vi nå fornyer menyen og uttrykket så går merkevaren i en spennende retning som jeg vil være en del av, sier Klaveness Saers i en pressemelding.

Den amerikanskinspirerte restaurantkjeden med svenske røtter har fokusert på norske råvarer, ferske ingredienser, grønnsaker og vegetariske alternativer. Halvfabrikata er blitt erstattet med mat laget fra bunnen, sesongbaserte retter og varierte proteinkilder.

Den generelle opplevelsen i restauranten har også fått et løft med en bredere drikkemeny, mer fokus på service og nytt interiør. Den amerikanske sportsbarfølelsen er bevart, men kjeden fremstår i en ny og moderne drakt.

Vi har lansert en meny som vi håper vil falle i smak hos både eksisterende og nye gjester. Folk reiser mer og man har sett en endring i folks matpreferanser. Vi har fortsatt amerikanskinspirerte favoritter på menyen, men vi har inkludert flere sunne og lekre alternativer, sier Matthias Klaveness Saers, Country Manager i O’Learys Trademark Norge.

Henrik Severin, Food & Beverage Director hos O'Learys.
Henrik Severin, Food & Beverage Director hos O'Learys.

Stjernekokk til sportsbar

Da arbeidet med det nye matkonseptet startet, ble den svenske kokken Henrik Severin ansatt for å drive prosjektet. Henrik har lang fartstid fra den kulinariske verden. Han har blant annet jobbet som chef de partie hos Michel Braas i Frankrike og for Gordon Ramsay i London. Henrik har også jobbet som nestleder i Operakällaren i Stockholm og som konsernsjef i Scandic.

Vi har laget lettere retter og en mer moderne meny som appellerer til alle segmenter. Kort fortalt er det nå mer kjærlighet i matlaging på huset, sier Henrik Severin, Food & Beverage Director hos O'Learys.

Henrik begynte prosessen ved å analysere eksisterende meny, samt samle inn tilbakemeldinger gjennom en serie kundeundersøkelser. Undersøkelsen hadde omtrent 280 norske respondenter.

Etter å ha analysert resultatene begynte arbeidet med å utvikle et nytt matkonsept. De første indikasjonene på det nye konseptet viser en økt kundetilfredshet i Norge, fra en rangering på Net Promoter Score fra -18 til +38,8. Den nye menyen lanseres i alle nordiske markeder.

Kulinarisk kokkeskole

Hvordan sikre at kvaliteten på rettene holder standarden i samtlige restauranter? Ved å starte et opplæringsprogram for kjøkken- og servicepersonell. O’Learys Culinary School er selskapets egen kokkeskole, lokalisert i Stockholm.

To kokker fra hver restaurant i samtlige markeder får full opplæring i matlaging. Målet er å sikre en jevn og høy kvalitet. I tillegg til kokkelering blir det lagt stor vekt på service hos både servitører og kjøkkenpersonell.

Tidligere har vi blitt ansett som en sportsbar med matservering, men vi har gjort en snuoperasjon for å bli en restaurant hvor man også kan se sport. Kokkeskolen er et viktig ledd i å sikre kvalitet i alle ledd, sier Klaveness Saers, Country Manager i Norge.

Det nye matkonseptet blir implementert på alle norske O'Learys-restauranter fra og med januar 2020.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!