Håkon Mageli. FOTO OLE WALTER JACOBSEN
Håkon Mageli. FOTO OLE WALTER JACOBSEN

Håkon Mageli er ny styreleder i NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke har valgt Håkon Mageli, konserndirektør kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla ASA, som ny styreleder. Mageli ble enstemmig valgt i forbindelse med NHO Mat og Drikkes generalforsamling 21. mai 2019.

Publisert

Han overtar styreledervervet etter konsernsjef Erik Volden fra Kavli, som har ledet NHO Mat og Drikke-styret siden 2017. Volden fortsetter som styremedlem i NHO Mat og Drikkes styre.

- Mat- og drikkenæringen har satt seg ambisiøse målsetninger for bærekraftig produksjon, helse og kosthold og ikke minst for å bidra til økt nyskaping og entreprenørskap. Da er det viktig med en sterk organisasjon i ryggen. Med 1600 bedrifter og 36000 årsverk representerer NHO Mat og Drikke den største fastlandsindustrien i Norge, og er den sentrale premissgiver når det gjelder rammebetingelser for mat-, drikke-, og bionæringen, sier Håkon Mageli.

- Jeg er takknemlig for den tillit jeg har fått som ny styreleder. Jeg ser frem til å fortsette arbeidet med å bidra til vekst, verdiskaping, investeringer og konkurransekraft for våre medlemsbedrifter i nært samarbeid med styret for øvrig, administrasjonen og våre viktige samarbeidspartnere.

Mageli er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har vært konserndirektør kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla siden 2012. Han har vært i Orkla-systemet siden 2001. Fra 1985 1990 var Mageli journalist i Dagens Næringsliv. I tillegg til å være styreleder i NHO Mat og Drikke, leder han NHOs handelspolitiske utvalg og er styreleder i Matmerk.

Det er også valgt ny nestleder: Trine Hasvang Vaag, styreleder i Nortura SA. To nye styremedlemmer er også på plass: John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri SA og Gunnar Hovland, konsernsjef i TINE SA.

Powered by Labrador CMS