Koronasmitte oppdaget hos tre Grilstad-ansatte

Mandag ble det bekreftet koronasmitte hos tre medarbeidere ved Grilstad sin produksjonsavdeling på Ranheim. I tillegg er 22 ansatte satt i karantene. – Situasjonen påvirker ikke produktsikkerheten, forteller Ståle Gausen, direktør for innkjøp og næringspolitikk i Grilstad.

Publisert Sist oppdatert

De tre smittede har milde symptomer og er satt i isolasjon. De 22 ansatte som har hatt nærkontakt med de smittede, er satt i karantene.

Produksjonen vil gå tilnærmet som normalt, og situasjonen påvirker ikke produktsikkerheten. Ifølge Mattilsynet er det ingen kjente tilfeller av smitte via matvarer eller emballasje.

Nært samarbeid med myndighetene

Grilstad samarbeider nå med smittevernkontoret og kommuneoverlegen for videre oppfølging og smittesporing. De ansatte følges opp i nært samarbeid med smittevernteamet og bedriftens eget beredskapsapparat.

Alle skal testes

– Vi tar dette på alvor og vurderer situasjonen fortløpende. Alle ansatte ved fabrikken blir nå testet, slik at vi får oversikt over smitteomfanget, sier Gausen. ­­

Grilstad har gjennom hele pandemien oppdatert smitteverntiltakene sine i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet.

– Som næringsmiddelbedrift har vi svært strenge hygieneregler og -tiltak. Vi har blant annet delt opp skiftene for å redusere smittepresset og overholdt avstanden mellom medarbeiderne, samt installert pleksiglass mellom ansatte i produksjonslokalene. Ulike produksjonsavdelinger har ikke nærkontakt med hverandre, og berøringsflater vaskes kontinuerlig gjennom hele arbeidsdagen, sier Gausen.

Powered by Labrador CMS