Orkla utvider innen iskremingredienser- og tilbehør

Gjennom sitt heleide datterselskap NIC Enterprises Limited har Orkla Food Ingredients signert og gjennomført en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i salgs- og distribusjonsselskapet Gortrush Trading Ltd. ("Gortrush").

Publisert Sist oppdatert

Gortrush er en veletablert leverandør av iskremingredienser og -tilbehør til grossister, iskremutsalg og distributører i Irland, Nord-Irland og resten av Storbritannia.

Orkla har bygget opp en solid posisjon i Storbritannia innen iskremingredienser og -tilbehør gjennom NIC UK, som er en del av forretningsområdet Orkla Food Ingredients.

- Vi har fra før en sterk posisjon innen iskremingredienser og -tilbehør i det britiske markedet. Kjøpet av Gortrush er strategisk riktig for å øke vårt fotfeste i Nord-Irland og få en bedre tilgang til det irske markedet. Gortrush har et produktsortiment som passer fint inn i NIC UK, og virksomhetene utfyller hverandre godt, sier Tor Osmundsen, CEO for NIC Group.

Gortrush ble etablert for 50 år siden og har i dag hovedkontor og lager i Omagh i Nord-Irland. Virksomheten eies og ledes av Kieran Howe.

Selskapet har 13 ansatte og hadde en omsetning på GBP 4,5 millioner (ca. 54 millioner kroner) i siste 12 måneder per 30. september 2020. Selskapet konsolideres i Orklas regnskap fra 1. desember 2020.

Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Powered by Labrador CMS