Nortura med ny nettside: Kjøttcompagniet

Nortura satser på mer lokalmat og matspesialiteter. Kjøttcompagniet.no skal gi bønder med en unik produksjon eller god idé mulighet til å bringe dette ut i markedet. Torsdag 28. september lanserte de en ny nettside.

Publisert

Nå skal vi begynne jakten på nye matkonsepter basert på lokal identitet, særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller råvare, sier leder i Kjøttcompagniet, Bente Avseth-Bakke.

Lokalmat og matspesialiteter

Hun har det siste halvannet året jobbet med å utvikle selskapet som skal holde i Norturas satsning på lokalmat og matspesialiteter. Kjøttcompagniet tok i 2016 over merkevarer som Gilde økologisk, Prior økologisk, Santa Kristina og Thulefjord, og har utviklet nye produktserier som Edelgris fra Vega og Gilde Grasfôra. Med lanseringen av den nye nettsiden skrus arbeidet opp flere hakk.

Nortura er antageligvis Norges største lokalmatprodusent med våre 18.800 bønder, spredd ut over hele landet. Vi har så mye gull bakover i verdikjeden vår, og nå tar vi steget fra ryktebørs til systematikk.

kjottcompagniet.no kan bønder med en gründer i magen enkelt ta direkte kontakt med Bente Avseth-Bakke og hennes kolleger i Kjøttcompagniet.

På lag med småskala-produsentene

Parallelt med å produsere egen lokalmat, er Nortura i dag en viktig samarbeidspartner for en rekke små og større produsenter over hele landet. Det kan for eksempel være bønder som ønsker å utvikle og selge egne produkter av dyrene de slakter hos Nortura, eller andre produsenter som benytter seg av Nortura-systemet fordi de ikke har mulighet til å starte eget slakteri.

Vi er stolte over å ha en selskapsstruktur som gjør det mulig for flere å blomstre, og sånn skal det selvsagt forbli. Kjøttcompagniet blir en ny mulighet for de bøndene som sitter på en matskatt, men som ikke ønsker eller har mulighet til å drive hele løpet på egenhånd, sier Avseth-Bakke.

I dag omsetter dagligvarekjedene lokalmat for 4,8 milliarder i året. Regjeringen har satt som mål at samlet omsetning av lokalmat i alle omsetningskanaler skal vokse til 10 milliarder innen 2025.

Powered by Labrador CMS