Yoplait fortsetter kampen mot sukkeret

Yoplait Double 0% har spart Norges befolkning for opptil 280 tonn tilsatt sukker det siste året*. Tidligere i år tok de opp kampen mot sukkeret innen gresk yoghurt, og nå forsterkes dette ytterligere gjennom nye spiseklare varianter.

Publisert

Folks sukkerinntak ligger over myndighetenes anbefaling, og helseministeren har gått til kamp mot det tilsatte sukkeret. Gresk fruktyoghurt har økt i popularitet, men mange er ikke klar over et at den ofte inneholder mye tilsatt sukker.

- Vi har ment at det er unødvendig å tilsette sukker i gresk fruktyoghurt, og Double 0% Gresk yoghurt har helt klart vist at vi har rett i dette. Vår løsning med mer frukt i stedet for tilsatt sukker har blitt godt tatt imot, sier Carl André Pedersen, Merkevaresjef for Yoplait i Norge.

Fyldig fruktmos til yoghurthyllen

I stedet for å bruke syltetøy, som gjerne er preget av mye sukker og lite frukt og bær, har Yoplait valgt å bruke en fyldig fruktmos i produktnyhetene.

- Frukt og yoghurt er blant de mest vanlige mellommåltidene i Norge, og smoothie har blitt veldig populært de senere årene. Å kombinere fyldig fruktmos med fyldig gresk yoghurt i et duobeger med skje, gir et veldig godt mellommåltid. Selvsagt helt uten tilsatt sukker, sier Pedersen.

Ekte gresk metode

- Yoghurt laget etter ekte gresk metode inneholder mye melk, det er kvalitetsforskjellen sammenliknet med vanlig yoghurt. Med opptil 3 liter melk til 1 liter yoghurt får du en superyoghurt som er fyldigere og med mer proteiner. Vanlig yoghurt bruker 1 liter melk til 1 liter yoghurt, sier prosjektleder Janneke Treimo med doktorgrad innen meieri.

Ikke all yoghurt som kalles gresk er laget med den greske metoden. Heldigvis er det enkelt å avsløre.

- Sjekk proteininnholdet. Hvis det er 5 prosent eller mindre, er proteininnholdet ned mot nivået til vanlig yoghurt. Da er det som regel andre tilsetninger og fortykningsmidler som gir den fyldige konsistensen, ifølge Treimo.

*Sammenliknet med å spise vanlig fruktyoghurt med 7 % tilsatt sukker

Fakta:

Yoplait Double 0% Gresk med fyldig fruktmos lanseres 18. september, og antatt pris er 13,90-15,90. Den kommer i to ulike smaker i duobeger med skje: Bringebær & eple og Mango & eple.

Powered by Labrador CMS