Sondre fikk både diplom og en rekke andre premier, blant annet 10 000 kr fra både Hjemmet og Eurospar. (Foto: Gry Traaen)
Sondre fikk både diplom og en rekke andre premier, blant annet 10 000 kr fra både Hjemmet og Eurospar. (Foto: Gry Traaen)

Sondre Guttormsen er Norges hyggeligste kassamann

Hjemmets lesere har talt! Det er Sondre Guttormsen (29) ved Eurospar Tomasjord i Tromsø som er Norges hyggeligste kassamann.

Publisert

Det ble en utrolig koselig dag på jobben etter at det ble kjent at jeg hadde vunnet konkurransen. Mange kunder har gratulert meg og gitt meg klemmer. Jeg har i grunnen bare smilt helt siden redaktøren i Hjemmet, Anne Vestad, plutselig kom inn i butikken på fredag, sier den glade vinneren.

Sondre har jobbet hos Eurospar i ti år.

Jeg er så takknemlig overfor alle som har stemt på meg. En av kundene mine fortalte at han hadde sendt inn 30 sms-er, smiler han.

Over 2600 forslag

Hjemmets kåring har vakt stort engasjement over hele landet. Da ukebladet tidligere i vinter spurte leserne hvem som burde få tittelen «Norges hyggeligste kassadame eller -mann», strømmet forslagene inn. Over 2600 forslag fordelte seg på 1158 navn. Deretter  valgte en jury ut 18 finalister  en fra hvert fylke. Sondre var Troms' kandidat, og fikk altså flest stemmer av alle.

Bryr seg om kundene

Hva tror du er grunnen til at så mange har stemt på deg?

Jeg har godt humør og liker å smile. I tillegg er jeg glad i mennesker. Dersom en av kundene mine har gjort noe med håret eller kjøpt seg en ny jakke, ja så kommenterer jeg det, forteller Sondre.

Gavedryss

Mange av kundene i butikken applauderte spontant da han fikk overlevert premiene, blant annet en sjekk på 10 000 kr fra Hjemmet, en DAB-radio, en trådløs høyttaler, en handlevogn full av matvarer og nok en sjekk på 10 000 kr fra Eurospar.

Jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal bruke pengepremiene til. Jeg må nok summe meg litt før jeg bestemmer meg, sier den blide vinneren, som opprinnelig kommer fra Lakselvbukt.

Fin kontakt

Butikksjef hos Eurospar Tomasjord, Freddy Svendsen, skjønner godt at Sondre gikk av ned seieren.

Han har en fantastisk positiv innstilling til jobben og kundene. Han vil alle det beste. Det er helt fantastisk å se den fine kontakten han har med kundene våre. Dersom han oppdager at en kunde for eksempel har puttet en dårlig frukt i posen, så løper han raskt av gårde for å bytte, sier Svendsen.

En strålende kar

Hjemmets redaktør, Anne Vestad, er overveldet over den store responsen kåringen har fått.

Det er veldig hyggelig å gjøre litt stas på en yrkesgruppe som vanligvis ikke får så mye oppmerksomhet, men som er så viktig for alle oss andre. Sondre er en strålende representant for alle kassadamer og kassamenn over hele landet som gir oss kunder et smil og en hyggelig kommentar når vi handler. At leserne våre stemte fram Sondre som vinner skjønte jeg godt da jeg møtte ham, han gir det lille ekstra til kundene sine og enda litt til, sier hun.