(Ill.foto: Colourbox)
(Ill.foto: Colourbox)

Pølseproduksjonen i Finsbråten legges ned

30 årsverk

Publisert

Fredag 5. januar ble de ansatte i Finsbråten på Eidsvoll informert om at pølseproduksjonen muligens ville bli flyttet til Leiv Vidar på Hønefoss. Denne uken kom den endelige beskjeden.

Det bekrefter administrerende direktør Harald Bjerknes i Finsbråten overfor Eidsvoll Ullensaker blad (EUB).

Torsdag denne uken besluttet styret å legge ned pølseproduksjonen på Eidsvoll. Samtidig ble det bestemt at Leiv Vidar, som også eies av samme matvarekonsern (Scandza), skal leieprodusere pølsevolumet som er blitt produsert på Eidsvoll.

Dette er en trist beskjed å gi og ikke minst et vondt budskap å få, sier Bjerknes til avisen.

Totalt vil 30 årsverk bli berørt av nedleggelsen av pølseproduksjonen, samtidig skal det oppbemannes med 10 til 20 årsverk i Hønefoss. Dermed blir differansen på cirka 10 årsverk. Selskapet vil først og fremst se på kutt i innleide mannskap og tjenester.

Ytterligere tiltak

Finsbråten har drevet eget pølsemakeri siden 1951. Nå kan det gå mot slutten for hele Eidsvoll-driften.

Vi skal se på hvilke tiltak som må iverksettes for å ha konkurransekraft på volumet som ligger igjen her. Vi skal se på alle muligheter, sier Bjerknes til avisen.

På neste styremøte 15. februar skal han presentere sin redegjørelse på arbeidsoppdraget.

Som den lokale avisen EUB tidligere har omtalt, har Finsbråten gått med store millionunderskudd de siste årene. I 2014, 2015 og 2016 gikk bedriften 32,1 millioner kroner i samlet underskudd. I fjor kjøpte eieren Scandza opp Leiv Vidar.

Les hele saken her