Klare glassflasker som trekkes tilbake fra markedet.

Tilbakekaller julebrus og eplemost på glassflaske

Publisert: 12. desember 2020 kl 13.05
Oppdatert: 14. desember 2020 kl 09.58

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

13 reklamasjoner

Ringnes har mottatt 13 reklamasjoner av totalt 13 millioner produserte flasker. Skadene på flaskene er synlig etter åpning.

– Forbrukere skal derfor ikke være bekymret for at de kan ha drukket av en skadet flaske uten at dette er oppdaget, sier Flakne, som understreker at Ringnes er i tett dialog med flaskeleverandøren for å avdekke mulige årsaker.

Sikkerheten er viktigst

– Å måtte trekke tilbake våre folkekjære julebrusprodukter under to uker før julaften, er selvfølgelig trist og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne. Når vi ikke kan garantere at det er trygt å drikke fra flaskene våre, har vi dessverre ikke annet valg enn å trekke dem fra markedet, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Saken fortsetter under annonsen

- Det gode er at det fortsatt er mulig å få tak i julebrusfavoritten i plastflasker, fortsetter Bruusgaard.

Ringnes roser butikker og serveringssteder for det gode samarbeidet med å sikre en trygg tilbaketrekking av de aktuelle produktene.

- Forbrukere som returnerer uåpnede flasker til utsalgssted vil få refundert pengene, avslutter Bruusgaard.

Ledige stillinger – Conveniencejobb