Eksplosjon på Uno X i Sandvika: Eksperter fra Danmark bistår

Mandag ettermiddag eksploderte det ved Uno-X sin ubemannede hydrogenstasjon i Sandvika i Bærum. Området ble etter kort tid sperret av og mandag kveld holdt politiet, brannvesenet og krimteknikere på med undersøkelser på stedet. Uno-X har stengt av to av sine andre stasjoner inntil de vet mer om årsaken til eksplosjonen.

Publisert

Tirsdag morgen meldte politiet om at alle veisperringer i området ved stasjonen på Kjørbo i Sandvika er opphevet. Det er kun innkjøringen til hydrogenstasjonen som er avsperret, melder budstikka.no

Ifølge avisen har brannvesenet fått bistand fra Danmark, av de som bygde stasjonen, slik at de får kartlagt anlegget og trykket i de andre tankene.

Etter eksplosjonen i går har daglig leder i Uno-X, Jens Haugland, meddelt at de har stengt to andre hydrogenstasjoner; en på Hvam i Skedsmo og en på Åsane i Bergen.

Haugland sier i en pressemelding at selskapet jobber sammen med nødetatene for å kartlegge årsakene.

Vi er lei oss for det som har skjedd, mange ble skremt av smellet, og mange på vei hjem fra pinseferie får en lang vei hjem, sier Haugland i samme melding.

Etter mandagens dramatiske hendelse stenger hydrogenselskapet Nel ned ti andre stasjoner i påvente av mer informasjon, melder E24.

Hydrogenstasjonen i Sandvika ble åpnet i november 2016 og var den første i rekken fra Uno-X. På den tiden ble det opplyst at man innen 2020 skulle bygge ut med ytterligere 19. stasjoner.

Les hele saken: Reitan åpnet Uno-X sin første hydrogenstasjon i Sandvika

Powered by Labrador CMS