Trygge norske egg

-  Nortura har kun norske egg i markedet. PRIOR-merkede egg fra Nortura er garantert norske. Også egg fra Nortura som pakkes som kjedenes egne merkevarer, såkalt EMV, er garantert norske. Dermed er det ingen egg i Norturas  varestrøm som er berørt av egg-skandalen, forsikrer leverandøren. 

Publisert

Etter at insektmiddelet Fipronil har forgiftet nederlandske egg, har skandalen fortsatt å bre om seg.  Fordi Nederland er en stor eksportør av egg, er mange land berørt.

Fipronil er forbudt å bruke på dyr i matproduksjon, og det kan være helseskadelig å spise egg som er forurenset av middelet. Mattilsynet har fokus på saken, og vil sjekke om noen kan ha importert eggprodukter med forurensede egg som en av ingrediensene.

Unike egg

Egg og eggprodukter fra Nortura er garantert trygge å spise. Selskapets norske egg kan til og med spises helt rå, og det er Nortura nærmest alene i verden om å kunne si. Dette er på grunn av at mange land sliter med salmonella-bakterier i eggene sine, og eggene må da varmebehandles før de er trygge å spise.

Egg er også blant den mest næringsrike maten som finnes, og inneholder blant annet protein av beste kvalitet for mennesker.

Ny forskning har vist at protein til frokost er viktig for å motvirke muskelsvinn fra midtveis i livet. Frokostegget fortjener derfor en renessanse, og kan nytes med den aller beste samvittighet.

(Pressemelding)

Les mer om FastFood her

Last ned bladet elektronisk

Følg  oss på Facebook

.

Abonner på vårt

gratis nyhetsbrev
Powered by Labrador CMS