Skaper en global iskremgigant

Nestlé kunngjorde i dag inngåelsen av en avtale om å selge sin amerikanske iskremvirksomhet til Froneri. Selskapet er et joint venture fokusert på iskrem, eid av Nestlé og PAI Partners. Transaksjonsverdien er på 4 milliarder dollar, tilsvarende 36,4 milliarder kroner.

Publisert

I 2016 fusjonerte Nestlés europeiske iskremvirksomhet og det PAI-eide selskapet R&R for å opprette Froneri et av verdens største iskremselskaper.

Med en portefølje av ikoniske merker, unik kunnskap og fokus på iskrem, samt en smidig og innovativ ledelse, har Froneri raskt oppnådd vekst i topp- og bunnlinje og tatt markedsandeler. I 2018 omsatte selskapet for rundt 2,9 milliarder sveitserfranc, tilsvarende 27 milliarder kroner.

Froneri, som allerede har virksomhet i Europa, Latin-Amerika, Afrika og Asia-Stillehavet, vil nå få en sterk tilstedeværelse i USA, det største iskremmarkedet i verden. Ferske oppkjøp av TipTop i New Zealand og Nestlés iskremvirksomhet i Israel har også styrket Froneris globale fotavtrykk.

I 2018 solgte Nestlé iskrem i USA for 1,8 milliarder dollar. Med merkevarer som Häagen-Dazs, Drumstick og Outshine, får Froneri nå en solid posisjon innen viktige iskremkategorier, særlig i det øvre sjiktet hva gjelder kvalitet.

Mark Schneider, konsernsjef i Nestlé sier:

- Opprettelsen av Froneri har vært en fenomenal suksess. Vi gjør nå denne virksomheten til vår globale strategiske partner på iskrem, og er overbevist om at Froneris forretningsmodell kan skaleres til å omfatte det amerikanske markedet. Med denne transaksjonen tar vi et viktig skritt mot vårt mål om å oppnå global ledelse på iskrem.

Ibrahim Najafi, administrerende direktør i Froneri, sier:

- Dette er nok en milepæl for Froneri på veien mot å bli verdens beste iskremselskap. Vi er glade for å inkludere så populære amerikanske merkevarer i Froneri-familien. Oppkjøpet viser styrken i forholdet vårt til Nestlé. Dette partnerskapet, og videre støtte fra PAI Partners, er avgjørende for å sikre at vi fortsetter å levere innovative kvalitetsprodukter i alle markeder.

- Vi er glade for å inkludere Nestlés fantastiske amerikanske iskremsvirksomhet i Froneri. Dette er en flott mulighet for videre vekst, og bygger videre på ekspertisen til verdens ledende rene iskremselskap, sier Frédéric Stévenin, Partner i PAI Partners.

Transaksjonen forventes å avsluttes i første kvartal i 2020, etter gjennomføring av vanlige reguleringsgodkjenninger. Nestlé vil fortsette å styre de gjenværende iskremvirksomhetene i Kanada, Latin-Amerika og Asia.

(Pressemelding)

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!

Powered by Labrador CMS