Døvigen inngår samarbeidsavtale med Rottneros Packaging

Døvigen AS og Rottneros Packaging har inngått en samarbeidsavtale om markedsbearbeiding av 

Publisert

formpressede fiberbaserte skåler fra Rottneros sin nye fabrikk i Sunne. Avtalen omfatter næringsmiddelindustrien og Horeca markedet i Norge.

Rottneros Packaging utvikler og produserer høykvalitet fiberbaserte skåler for bruk innen næringsmiddelindustri og til HORECA markedet. Skålene er egnet for både kald og varm mat og kan leveres med barriere for bedre holdbarhet.

Skålene er basert på tremasse fra Rottneros konsernet og kommer fra lokalt FSC sertifisert skogbruk i Värmland. Tremassen er sertifisert for Miljømerket Svanen, ISO 9001, ISO 14001 og ISO 50001. Alle de fiberbaserte skålene er næringsmiddelgodkjent etter Normpack og ISEGA.

Skålene vil typisk være svært godt egnet til ferdigretter, ferskt kjøtt, fisk og take away-mat, og de er et miljøvennlig alternativ til plastskåler.

Skålene kan resirkuleres og er komposterbare. Alle produktene kan anvendes i konvensjonelle ovner og mikrobølgeovner. Skålene med barriere kan forsegles med en toppfilm.

Fabrikken vil være i full produksjon fra slutten av 1 kvartal 2019.

Rottneros Packaging er en del av Rottneros Group, en av verdens ledende produsenter av mekanisk og kjemisk cellulose. Rottneros Packaging ble etablert i 2016 og utgjør et eget forretningsområde ved siden av celluloseproduksjonen.