(Illustrasjonsfoto: Tom Henriksen)
(Illustrasjonsfoto: Tom Henriksen)

Danske Domino's Pizza konkurs i helgen

Danske medier melder at pizzakjeden Domino’s i Danmark er konkurs. Dette skjer etter en rekke negative medieoppslag og avsløringer om at kjeden har slurvet med rengjøring og datomerking. Dermed er det foreløpig kroken på døra for pizzakjeden i Danmark.

Publisert

Ifølge retailnews.dk er beskjeden når man ringer den danske kjeden at selskapet er gått konkurs.  Domino’s Pizza kommer fra USA, og det er kun den danske kjeden som ble etablert i Danmark i 2011 som er stengt.

22 av 30 fikk sanksjoner ved kontroll

Høsten 2018 ble pizzakjedens danske avdelinger rammet av en rekke negative medieoppslag og avsløringer om dårlig renhold ved flere av selskapets restauranter.

Etter at danske TV2, med programmet Operation X hadde dokumentert forholdene, gjennomførte danske myndigheter en kontroll ved 30 av Domino’s restauranter, hvorav 22 fikk sanksjoner.

Videre vekst i Norge

Ifølge dagbladet.no uttaler Domino’s norske markedssjef, Frank Otterbeck, at Domino’s Pizza Norge vil fortsette å drifte sine 43 restauranter som normalt, og planlegger å ekspandere. I april er det to nyåpninger, på Strømmen og i Eiksmarka. Ambisjonene er å passere 50 utsalgsteder i løpet av året.

Reportasje fra CONVENIENCE nr. 5/2017
Reportasje fra CONVENIENCE nr. 5/2017

Avisen skriver videre at Domino's Norge ikke har, og har aldri hatt, en eierandel i danske Domino's. Dermed vil helgens danske konkurs ikke påvirke det norske selskapets resultat for 2019.

Konverteringen av Dolly Dimple's

I oktober 2017  skrev vi om konvergeringen som var i full gang etter at Domino's i Norge overtok pizzakjeden Dolly Dimple's.

På den tiden var de oppe i 19 Domino's avdelinger i Norge.

Administrerende direktør i Domino’s, Kennet Lorentzen, fortalte da som store vekstplaner for selskapet. Selv om de ikke har nådd målet om 50-60 avdelinger i løpet av 2018, har pizzakjeden nå 43 avdelinger i Norge, altså en dobling siden høsten 2017.

Domino’s Pizza er en global kjede med restauranter i over 80 land, med over 13 000 restauranter under samme navn.