Dolly Dimple´s selges til Domino´s

Publisert

Dolly Dimple’s selges til den verdensledende pizzaaktøren Domino’s Pizza. Ambisjonene om vekst i Norge er store.

Konkurransen i restaurant- og servicehandelsmarkedet har den senere tid blitt forsterket ved at flere aktører har etablert seg.

- Det er en spennende mulighet for Dolly Dimple’s å ta del i utviklingen av verdens største merkevare innenfor pizzamarkedet. Domino’s vil kunne bidra til at restaurantene når ut til et større marked og flere pizzaelskere, sier kjededirektør Marianne Ødegaard Ribe i Norgesgruppen.

NorgesGruppen ble kontaktet av flere potensielle kjøpere etter at det ble kjent at sammenslåingen med Peppes Pizza ikke ble godkjent av Nærings- og fiskeridepartementet.

Kenneth Lorentzen, Country Manager for Domino’s Pizza i Norge ser frem til å utvikle selskapene videre og bli kjent med menneskene.

- Vårt langsiktige mål er å bli den ledende pizzaaktøren i Norge, sier Lorentzen. Dolly Dimple`s har en svært lang historie. Vi ser frem til å starte integreringen av selskapene og å bygge en solid plattform for videre vekst og utvikling, sier Kenneth Lorentzen.

Fakta om Domino’s Pizza

Domino’s Norge er eid av Pizza Pizza Norway AS. Domino’s Pizza ble grunnlagt i 1960, og er i dag verdensledende på pizza-produksjon og takeaway. Pizzagiganten er rangert blant verdens mest kjente restaurantmerkevarer, med en global tilstedeværelse på 13.800 butikker i over 85 markeder.

I fjor lå den globale salgsomsetningen på nesten 10.9 milliarder dollar, der USA alene stod for nesten halvparten av omsetningen. I fjerde kvartal lå salgsomsetningen på nesten 3.6 milliarder dollar, der det amerikanske markedet stod for 1.7 milliarder, og internasjonalt salg for 1.8 milliarder. I fjerde kvartal 2016, bestod 97 prosent av utsalgsstedene av selvstendige franchisetakere.

Domino’s fokuserer på innovativ teknologi som har bidratt til økt omsetning gjennom digitale flater. I 2016 ble omtrent halvparten (5.6 milliarder) av alle salg gjort gjennom hjemmeside, Facebook Messenger, Apple Watch, Amazon EchoTwitter og tekstmeldinger ved hjelp av kjedens egen pizza-emoji.