Riskrem er nordmenns dessertfavoritt på julaften

En fersk undersøkelse viser at hele 44 prosent av Norges befolkning koser seg med riskrem på julaften. Desserten topper listen i alle fylker utenom ett – Trønderne spiser helst multekrem.

Publisert Sist oppdatert

Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varier rundt om i landet, er nordmenn mer samstemte om desserten. Riskrem er den mest populære juledesserten over nesten hele landet. Hos trønderne er det imidlertid en annen kremdessert som havner i flest dessertskåler på julekvelden. I Midt-Norge sverger de til multer.

– Vi ser at både i Nord-Norge, men ikke minst i Trøndelag er multekrem populært. Det handler nok om geografi, og at i områder der det vokser mye multer har folk tradisjonelt spist multer og krem til jul, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Listen over nordmenns dessertfavoritter viser at krem er en viktig ingrediens i julefeiringen. Fløte er en fellesnevner i de mest populære dessertene vi spiser i julen. Etter riskrem (44 %) og multekrem (18 %) følger karamellpudding (8 %), iskake (6 %) og fruktsalat (4 %).

– Norske meieriprodukter har topp kvalitet, og i julen vil vi kose oss med det aller beste. Desserttradisjonene er veldig stabile, og både riskrem og multekrem er tradisjoner vi tror vil holde seg i lang tid, sier Glemminge Arnesen.

Powered by Labrador CMS