Her er dessertene nordmenn spiste mest av på julaften og nyttårsaften

Juletradisjonene står sterkt, mens 1 av 4 nordmenn foretrekker iskrem til dessert på nyttårsaften.

Publisert

En undersøkelse fra YouGov på vegne av Hennig-Olsen Is viste at hele 37 prosent av nordmennene foretrakk å spise enten iskrem eller iskake på nyttårsaften.

På de neste plassene fant vi riskrem med 25 prosent, multekrem med18 prosent, og annet med 15 prosent. I den sistnevnte samlekategorien var alt fra karamellpudding, sjokolademousse, sjokoladefondant og Dronning Maud-pudding til pavlova, kransekake, sitronpai, pannacotta og Crème Brûlée.

Elsker iskrem

At det var nettopp iskrem og iskake som var den store favoritten blant det norske folk på nyttårsaften, smelter hjertet til sjefen for iskremfabrikken i Kristiansand:

På en festdag som nyttårsaften er det selvsagt veldig mange gode desserter å velge mellom, men spør du meg, er det ingenting som slår god iskrem! Undersøkelsen bekrefter inntrykket vi har om at nordmenn er iskremelskere, og at iskrem passer godt som dessert til årets største anledninger, sier en fornøyd Paal Hennig-Olsen.

Iskake til fest

I tillegg til den populære Inspira-serien til Hennig-Olsen Is, er iskakene Anita og Herlighet ofte brukt til festdager.

Til julaften var det ikke overraskende riskrem som stakk av med «seieren» i den samme undersøkelsen. Nesten halvparten, hele 46 prosent av nordmennene foretrakk å spise riskrem på julaften. Den nest mest populære juledesserten i 2019 var imidlertid iskrem/iskake med 20 prosent, mens multekrem dalte til en tredjeplass med 19 prosent.

Vi har gjort slike målinger tidligere år også, men jeg tror aldri at iskrem har scoret så bra i forhold riskrem! At så mange nordmenn ønsket å feire årets største høytidsdag med iskrem synes vi er veldig stas, sier Paal Hennig-Olsen.

Iskremdirektøren hadde derimot helgardert seg før jul, med en multeiskrem i Insipra-serien som minner mye om multrekrem, i tillegg til gode alternativer til nordmenn som ville bevare riskremtradisjonen:

Vi har en veldig god riskremvariant i frysedisken som det bare er å tine opp og servere med rød saus. Ellers har flere fortalt oss at de ofte bruker vår Inspira-vaniljeis i stedet for vanlig fløte når de lager hjemmelaget riskrem. Den inneholder ekte vanilje, som gir ekstra god smak, i tillegg til at det er veldig lettvint å bare røre inn risgrøt med is, avslutter han.

Mest populære iskremsmaker, jul og nyttår:

  • Vanilje (33 prosent)
  • Sjokolade (28 prosent)
  • Jordbær (18 prosent)
  • Nøtter (10 prosent)
  • Annet (9 prosent) (pistasj, krokan, karamell, multe, bjørnebær, kaffe)
  • Kanel (3 prosent)

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!