Prisene på mat og drikke trakk prisutviklingen ned

Tall fra SSB viser at prisene på mat og drikke gikk ned med 0,8 prosent fra juni til juli. På samme tid steg konsumprisindeksen med 0,2 prosent.

Publisert

− De siste fem årene har prisene på mat og drikke gått opp fra juni til juli. En så stor nedgang i denne perioden, har vi ikke sett siden 2010, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Prisene for mat og drikke følger normalt et jevnt mønster gjennom året. Prisene går vanligvis ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og stabiliserer seg i andre perioder på året.

− Vi ser et litt annerledes mønster i utviklingen av matvareprisene. I år ser vi at forbrukerne har fått glede av den harde konkurransen i markedet for mat og drikke ved inngangen til sommeren. Markedet for mat og drikke består av aktører i dagligvarebransjen, kiosker, bensinstasjoner og butikker med bredt vareutvalg, sier Størksen.

Ifølge SSBs tall er det særlig importerte jordbruksvarer som viste prisnedgang i juni, etter flere måneder på rad med til dels kraftig prisoppgang.

− Prisnedgangen viser hvor stor betydning importprisene har hatt for matvareprisene den siste tiden, avslutter Størksen.

Powered by Labrador CMS