(Arkivfoto: Karine H. Henriksen)
(Arkivfoto: Karine H. Henriksen)

Svak nedgang i detaljhandelen

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk ned med 0,1 prosent fra august til september 2019, viser sesongjusterte tall. Dette skjer etter en oppgang på 0,1 prosent fra juli til august melder SSB.

Publisert

Den langsiktige trenden i detaljomsetningsindeksen viser nå en jevn stigning siden starten av 2019, men med en utflating de siste to månedene.

Den viktigste faktoren bak nedgangen i det sesongjusterte omsetningsvolumet i september var redusert salg i dagligvarebutikker. Butikker innenfor byggevarehandel bidro også noe på nedsiden. Butikker med salg av sportsutstyr og fritidsbåter hadde derimot en økning i omsetningsvolumet, og bidro dermed til å dempe den totale nedgangen.

Sesongjustert volum for detaljhandelsbedriftene var uendret i 3. kvartal, sammenlignet med 2. kvartal. For kvartalet sett under ett var det særlig butikkhandel med møbler, belysningsutstyr og andre innredningsartikler som hadde redusert salgsvolum, mens dagligvare og salg fra norske netthandelsbutikker hadde økt salgsvolum.

(Kilde: SSB)

Powered by Labrador CMS