(Ill.foto: Colourbox)
(Ill.foto: Colourbox)

Coca-Cola gir hygieneopplæring til Indias gatekjøkken

Publisert

Over de neste tre årene skal Coca-Cola gi opplæring i mattrygghet og hygiene til 50 000 gatekjøkkener, små spisesteder og street-food leverandører i India.

Det er Indias matregulerende organ som har inngått en avtale med Coca Cola. Ordningen er en del av Clean Street Food-prosjektet, et initiativ fra Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), for å sikre trygg og næringsrik gatemat for alle.

Coca Cola vil tilby tjenesten i en treårsperiode, mens FSSAI vil sikre relevansen av innholdet og følge med på at arbeidet blir levert som avtalt. Drikkevaregiganten har gitt opplæring til rundt 350 000 forhandlere i India de siste 10 årene. Dette er første gang de vil gi opplæring til gatekjøkkener og små spisesteder.

Coca-Cola er ikke det første multinasjonale selskap som tilbyr opplæring i mathygiene i India. Nestle har nylig jobbet med opplæring av 700 gatekjøkkener i Goa.

- Foruten Nestle og Coca-Cola, jobber vi også med selskaper som ITC Ltd, Mondelez India, TetraPak, Jubilant FoodWorks og Yum Brands på ulike prosjekter relatert til ernæring og mattrygghet, sier Pawan Kumar Agarwal, konsernsjef i FSSAI.

Den første delen av programmet startet i midten av april. Opplæring startet opp i Punjab, og deretter utvides arbeidet til å dekke 14 andre steder gjennom Coca-Colas drikkevareanlegg. Disse vil inkludere West Bengal, Chhattisgarh og National Capital Region.

(Kilde: Europeancleaningjournnal.com)

Powered by Labrador CMS