Gjør det enklere for bedrifter å velge elbil

Elektrifiseringen av firmabilparken har skutt fart. Likevel vegrer mange bedrifter seg for å velge elektrisk, fordi det medfører usikkerhet og merkostnader. Det skal Circle K, som første aktør, bidra til å løse.

Publisert Sist oppdatert

På under ett år har antallet bedriftsregistrerte elbiler i Norge økt med over 30 prosent, og i dag er over 60.000 bedriftsregistrerte biler på norske veier elektriske. Til disse lanserer nå Circle K, som første aktør i Norge, et eget firmakort for lading.

En mer sømløs overgang

– Mange bedrifter vegrer seg for å velge elektriske firmabiler. Det har både sammenheng med usikkerhet knyttet til behovet for rekkevidde, og at det er mer komplisert å administrere. Disse får nå et tilbud om ladere og firmakort som gjør overgangen til elbiler mer sømløst, sier Maria Skovly, direktør for B2B & Card Sales i Circle K Norge.

Hun forteller videre at Circle K kommer til å videreutvikle løsninger for dette segmentet. – Fremover kommer flere kjøretøygrupper til å bli elektrifisert, parallelt kommer det stadig flere myndighetskrav i anbudsprosesser som gjør at det lønner seg å kjøre elektrisk. Kombinasjonen av dette er at det er et voksende marked, som Circle K ønsker å sitte i førersetet av, sier hun.

Et kort som virker overalt

Med den nye ordningen «Circle K Firmakort», kan de ansatte lade bilen langs veien, på jobben eller i garasjen hjemme, på bedriftens regning. Dette er første gang det er like enkelt for en bedrift å administrere sine firmabiler, enten de går på elektrisitet eller flytende drivstoff.

– Inne i kortet sitter det en RFID, som aktiverer eller deaktiverer ladingen. All statistikken over forbruket sendes til arbeidsgiver, slik at de får full oversikt over hvor mye den ansatte skal godtgjøres for ladekostnadene, sier Ingrid Sofie Øvrum Sem, senior spesialist innen B2B-lading i Circle K.

God etterspørsel

Circle K melder at etterspørselen allerede er høy. B2B-direktør, Maria Skovly, tror at denne løsningen vil gjøre at flere selskaper som vurderer hva slags drivlinje de skal velge for sine firmabiler, velger elektrisk.

– Vi har allerede en lang liste med firmaer i ulik størrelse som har meldt sin interesse, så det er ingen tvil om at dette er noe mange har ventet på. Som Norges ledende energistasjon, er vi stolte over å være først ute med dette. Tidene forandrer seg, og derfor er det viktig for oss å bidra til at flere skal oppleve det som enkelt å velge elektrisk når de kjøper eller leaser firmabiler, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS