TALENTER. Talentsjef Lene Foldvik (i midten) fra Circle K med årets talentkull rundt seg: (f.v.) Ingrid Bromseth, Kristin Antal, Celine Josephine Holthe, Jolin Erika Johansen, Miriam Aanonsen, Silje Reinfjord Henriksen, Monica Jacobsen, Tonje Stabell og Sandra Pedersen. Foto: Circle K
TALENTER. Talentsjef Lene Foldvik (i midten) fra Circle K med årets talentkull rundt seg: (f.v.) Ingrid Bromseth, Kristin Antal, Celine Josephine Holthe, Jolin Erika Johansen, Miriam Aanonsen, Silje Reinfjord Henriksen, Monica Jacobsen, Tonje Stabell og Sandra Pedersen. Foto: Circle K

Her er årets stasjonstalenter i Circle K

Oslo: Årets avgangsklasse i talentprogrammet til Circle K Norge skiller seg ut fra de 11 foregående kullene på ett område: Alle er kvinner!

Publisert

De ni medarbeiderne som har fullført talentutdanningen i år er alle svært dyktige, positive og hardtarbeidende. Dette er morgendagens stasjonssjefer og eiere. At samtlige er kvinner er rett og slett tilfeldig, smiler Lene Foldvik, ansvarlig for opplæring i Circle K Norge. Hun påpeker at det fremdeles er en hovedvekt av menn i bransjen, men at kvinnene i aller høyeste grad er i ferd med å gjøre sitt inntog på stasjoner over hele landet.

Langsiktig strategi

Talentprogrammet til Circle K Norge startet i 2004, da selskapet het Statoil Norge. Den toårige utdannelsen har i prinsippet vært den samme siden den gang, samtidig som programmet gradvis har vokst til å bli en essensiell del av selskapets arbeid med medarbeiderutvikling.

Vi er ikke alene om å ha et talentprogram, men jeg tror det er ytterst få programmer som har eksistert såpass lenge i samme form og med samme funksjon. Det ligger en langsiktig strategi bak talentprogrammet, sier Foldvik.

7 av 10 blir i selskapet

Denne langsiktigheten har båret frukter i en bransje som er kjent for stort gjennomtrekk på personalsiden. Hele sju av ti medarbeidere som har fullført programmet jobber fremdeles i selskapet.

Mange driver sin egen stasjon i dag, mens andre har gjort en karriere på servicekontoret i Oslo. Tre av salgssjefene våre er tidligere talenter. Også Christian Granly, som styrer våre selveide stasjoner og ble kåret til årets unge leder tidligere i år, har tatt talentutdannelsen. De er levende beviser på at det går an å gå gradene i Circle K, sier Foldvik.

Hun bør vite hva hun snakker om. Etter å ha stått på stasjon i 12 år ble Lene Foldvik i 2004 innrullert i den aller første talentklassen til selskapet. De siste ti årene har hun jobbet på hovedkontoret, der hun i dag er «Learning Developer» med ansvar for talentprogrammet. Her har hun nylig ledet arbeidet med å plukke ut de som får være med i talentklasse nummer 14, som starter opp til høsten.

Vi mottar svært mange søkere hvert år. De går igjennom en grundig rekrutteringsprosess som hjelper oss med å identifisere de aller beste kandidatene. Dette er ressurspersoner med et stort potensial. De drives av et sterkt ønske om å lykkes i Circle K, sier talentsjefen.

Både teori og praktisk læring

Over to år lærer talentene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

Vår samarbeidspartner Butikkutvikling AS, har vært med siden oppstarten. De sørger for teorien, og så bidrar vi med gjesteforelesere fra selskapet for å vise hvordan teori kan brukes i praksis. Dersom talentene lærer om for eksempel personalutvikling, stiller HR-direktøren vår opp og forklarer hvordan dette gjøres på servicekontoret, sier Foldvik.

Talentene er våre fremste ambassadører. Vi bruker dem i en rekke sammenhenger både internt og eksternt: i prosjektarbeid, som referansegrupper og som «skuespillere» i reklamefilmer, legger hun til.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

Talentprogrammet til Circle K årets avgangskull:

Ingrid Bromseth

, Circle K Hommelvik, 38 år

Kristin Antal

, Circle K Hønefoss, 25 år

Celine Josephine Holthe

, Circle K Flesland, 24 år

Jolin Erika Johansen

, Circle K Kjeller, 25 år

Miriam Aanonsen

, Circle K Fiane, 23 år

Silje Reinfjord Henriksen

, Circle K Hønefoss, 26 år

Monica Jacobsen

, Circle K Sola, 38 år

Tonje Stabell

, Circle K Hesseng, 27 år

Sandra Pedersen

, Circle K Fauske, 25 år

 

Powered by Labrador CMS