Tananger Base Statoil. (Foto: Circle K)

St1 kjøper Statoil Fuel & Retail Marine AS

Publisert: 28. november 2017 kl 11.57
Oppdatert: 28. november 2017 kl 11.57

Statoil Fuel & Retail Marine AS (SFR Marine) forsyner skip og installasjoner langs norskekysten med drivstoff. Selskapet har åtte medarbeidere. Tidligere var virksomheten en del av Statoil, men ble solgt sammen med Statoil-stasjonene til Alimentation Couche-Tard i 2012.

Salget innebærer at alle aksjene i SFR Marine skifter eier. Tilbudet til kundene forblir uendret, og alle medarbeidere vil videreføre sitt arbeidsforhold i samme juridiske enhet som før.

Avtalen, som er gjenstand for alminnelige konkurransemessige og regulatoriske krav, forventes gjennomført første kvartal 2018.

- Fordi salg av marineprodukter ikke er kjernevirksomhet for Circle K, mener vi salg av SFR Marine er riktig for å sikre videreutvikling og robusthet for virksomheten til beste for de ansatte i selskapet, kunder og samarbeidspartnere, sier Christian Rykke, Vice President Finance Development i Circle K i en pressemelding.

- Oppkjøpet utvider St1s posisjon i Norge, og gjør det mulig for oss å utvide vårt kundetilbud videre på det nordiske markedet, sier Mika Wiljanen, administrerende direktør for St1 Norge AS og St1 Oy.

Saken fortsetter under annonsen

St1 er et nordisk energiselskap som har som visjon å være ledende på produksjon og salg av CO2-bevisst energi. Selskapet forsker på og utvikler økonomisk levedyktige og miljømessig bærekraftige energiløsninger. St1 består av to søsterselskaper: St1 Nordic fokuserer på markedsføring av drivstoff i Finland, Sverige og Norge, og på bærekraftige energiløsninger som avansert, avfallsbasert etanoldrivstoff og vindkraftindustri.

Selskapet har 1400 bensinstasjoner under varemerkene St1 og Shell i Finland, Sverige og Norge. Søsterselskapet St1 Group har oljeraffinering som hovedområde. Selskapet har hovedkvarter i Helsinki og om lag 700 medarbeidere i Finland, Sverige og Norge. St1 Group skal etter planen fusjoneres inn i St1 Nordic 31. desember 2017.

Ledige stillinger – Conveniencejobb