FREMDELES HER. Blant de som har deltatt på talentprogrammet siden 2004, jobber 65 prosent fremdeles i Circle K. Her er gjengen samlet sammen med selskapets HR-direktør Kari Wang Olsen (foran). Foto: Johnny Syversen
FREMDELES HER. Blant de som har deltatt på talentprogrammet siden 2004, jobber 65 prosent fremdeles i Circle K. Her er gjengen samlet sammen med selskapets HR-direktør Kari Wang Olsen (foran). Foto: Johnny Syversen

Har suksess med mangeårig talentprogram

Nesten sju av ti medarbeidere som har blitt utdannet gjennom talentprogrammet til Circle K, jobber fremdeles i selskapet i dag – opptil 14 år senere.

Publisert

Vi tok tidlig en beslutning om å satse på våre beste og mest lovende medarbeidere på stasjon. Ved å gi dem mulighet til å utvikle seg og gjøre karriere i selskapet, var tanken at flere skulle bli værende hos oss, fremfor å la seg friste til å gå andre steder. Det har vi lykkes i, sier Lene Foldvik, ansvarlig for opplæring i Circle K Norge.

Daværende Statoil Norge startet opp talentprogrammet i 2004, og siden den gang har det toårige programmet gradvis har vokst til å bli en essensiell del av Circle Ks arbeid med medarbeiderutvikling. Over to år lærer talentene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

Vi er ikke alene i bransjen om å ha et talentprogram, men jeg tror det er ytterst få programmer som har eksistert såpass lenge med samme form og funksjon. Det ligger en langsiktig strategi bak talentprogrammet, sier Foldvik, som selv var i det aller første talentkullet.

Trives bedre, selger mer

Hun forteller at stasjoner som drives av tidligere deltakere på talentprogrammet jevnt over gjør det bedre enn andre stasjoner i Circle K.

Vi ser at dette har en positiv smitteeffekt, der de ansatte på «talentstasjonene» scorer høyt på trivsel og engasjement. Disse stasjonene ligger som regel også blant de beste når det kommer til mersalg og ulike salgskampanjer, sier Foldvik.

Tidligere denne måneden gjennomførte selskapet sin første ordentlige samling på tvers av alle kullene som har vært igjennom programmet. Om lag 50 tidligere talenter deltok. Blant disse var Espen Sandmark Heia, som ble uteksaminert i 2016.

Jeg lærte utrolig mye i løpet av de to årene. Dessuten overtok jeg Circle K Eid allerede i løpet av første semester, og dermed kunne jeg reise rett tilbake fra samlinger i Oslo og teste ut ting i praksis på stasjonen, forteller han.

To av tre priser til talenter

Tidligere denne uken delte Circle K ut tre priser til de stasjonene som har jobbet aller best de siste årene. To av disse stasjonene ledes av tidligere deltakere i talentprogrammet.

Circle K Elvebakken ble kåret til årets beste selskapseide stasjon. Daglig leder Anne Valborg Haugland forteller at talentprogrammet har vært veldig viktig for henne.

Jeg fikk en grundig gjennomgang av hvordan man drifter en stasjon, og vi terpet også på praktiske oppgaver som vurdering av søknader, intervjuer, samtaler med ansatte og ledelse av salgsmøter. I tillegg hadde jeg en veldig flink leder som lot meg slippe til, slik at jeg fikk prøvd ut all teorien i praksis på stasjonen, sier Haugland.

Circle K Vikeså, der tidligere talent Mari Sele Falkum er daglig leder, ble kåret til beste stasjon på Sør- og Østlandet.

Etter to år på skole sitter jeg igjen med en solid grunnmur av gode verktøy. Dette gjør meg til en bedre leder, slik at mine ansatte får det trygt og kjekt på jobb. Og trenger jeg hjelp noen gang, har jeg bygget opp et stort nettverk med talenter som jeg kan snakke med og få råd fra, sier Falkum.

Powered by Labrador CMS