Årets finalister – NM i Sunn fastfood: 8 av 8

Blant 90 deltakere har åtte finalister utmerket seg i konkurransen. Energistasjonen Circle K ved Økern i Oslo, var den første deltakeren som meldte seg på NM i Sunn fastfood. Nå er de i finalen. På fredag kåres vinneren av konkurransen på Matstreif i Oslo.

Publisert

Stasjonen ved Økern i Oslo var den første som ble omgjort fra Statoil til Circle K i Norge. Våren 2017 var de den første stasjonen med solceller på taket.

I midten av juni åpnet Circle K ved Økern i en helt ny drakt og med et helt nytt konsept; Meksikansk, fersksmurt og sunn mat til kundene.

Hvorfor har dere meldt dere på årets konkurranse?

Vi ønsket å vise kundene våre at energistasjoner har mer enn bare pølser og hamburger. Vi har jobbet mye med å kunne tilby våre kunder sunn mat på farten, og da var dette en fin mulighet for å få vist alt vi har gjort. Vi synes også det var litt ekstra gøy å melde oss på for å få vist det nye konseptet vi har på stasjonen, som for øvrig er meksikansk inspirert. Det er også gøy å se hva andre energistasjoner tilbyr av sunn fast-food, sier stasjonsdriveren ved Circle K Økern, Einar Valbjørn Heisum.

Hvordan har dere frontet mesterskapet i deres butikk?

Vi har hatt produkter til utstilling så kundene kan se hva vi har å tilby. Vi har også hatt klistremerke på disken for å vise at vi har meldt oss på, og klistremerke på emballasjen til de salatene og produktene som var påmeldt. De ansatte har også gått med buttons.

Hvilken respons har dere fått fra kundene?

Vi har ikke fått så mye reaksjoner på at vi er påmeldt, men mange reaksjoner på det nye konseptet vårt. Kundene synes stasjonen ser veldig flott ut, og blir overrasket over hvor stort spenn vi har i mattilbudet, samtidig som maten er fersk og nylaget.

Hvilke erfaringer har dere gjort dere under konkurransen?

Vi ser at det er vanskelig å endre kundenes spisevaner. Men ved å tilby ferske og

velsmakende produkter, ser vi at folk generelt spiser sunnere. Vi har blant annet en vegetarmix som erstatning for kjøtt til våre mexicanske varianter, og mange kunder velger dette i tillegg til kjøtt for å få et enda sunnere og mer velsmakende måltid.

Hvordan har deres nye konsept blitt mottatt i markedet?

Circle K stiller blant annet med vegetarsalat, skinke og fetaost salat, tacosalat og cæcarsalat. Fra venstre: Einar Valbjørn Heisum og marketing og kommunikasjons- direktør Kjetil Foyn.
Circle K stiller blant annet med vegetarsalat, skinke og fetaost salat, tacosalat og cæcarsalat. Fra venstre: Einar Valbjørn Heisum og marketing og kommunikasjons- direktør Kjetil Foyn.

Det nye mexicanske tilbudet vårt har virkelig blitt en hit. Vi har mange kunder som kjøper med seg en nylaget burito på veien, eller setter seg ned og spiser en nachotallerken. Vi har fått mange flere kunder som velger å ta lunsjen sin hos oss, samtidig som vi ser at vi nå har et konsept som treffer flere. Bensinstasjonsformatet har tidligere vært mye rettet mot de som ønsker tradisjonell fast-food, men nå har vi et tilbud som både treffer de som vil ha et sunnere alternativ og de som vil ha et vegetarisk alternativ.

Hva tenker dere om at dere nå er plukket ut som finalister blant 90 påmeldte?

Det er utrolig morsomt at vi kom videre. Vi håper og tror at vårt konsept bidrar til at kundene får sunnere mat på farten, samtidig som det er spennende og smaksrik mat. Vi håper også på at dette er med på å bedre «ryktet» til energistasjoner, så kunder ser at vi har sunne alternativer, avslutter Einar Valbjørn Heisum.

 

 

 

[gallery type="slideshow" size="large" ids="8209,8207,8210,8208,8202"]