Illustrasjonsfoto. yayimages.com
Illustrasjonsfoto. yayimages.com

Det gode kaféliv

Sommeren er fin tid for å nyte det gode kaféliv. Sesongen er riktignok kort, men for oss herdede nordmenn betyr det lite.

Publisert

LEDER:

Vi løper ut når solen endelig titter frem. Og kaffebarene øker i antall, både for de som starter alene, og for kjedene som stadig utvider. Men hva skal til  for å lykkes med den gode kundeopplevelsen? Vi har vært innom cupping, eller kaffesmaking, ved Stockfleths i Oslo for å få svar på det. De er blant annet opptatt av at kundene skal lære seg mer om smak, aroma og selve kaffefaget. Personlig har jeg lært at min frokostkaffe skal holde 80 grader og ikke 100. Kaffen smaker utvilsomt mye bedre nå!

Kokeliko Kaffebar på Vøyenenga i Bærum, er et lokalt treffsted uten kjedetilknytning. De er opptatt av at kundene har det hyggelig, spiller kort, yatzy, prater sammen og blir kjent med hverandre samtidig som de tar seg en vaffel, sandwich og kaffe. Det er et imponerende stykke gründerskap som er lagt ned i driften, og de tjener gode penger. Elins historie får du på side 10.

Circle K har i løpet av kort tid vært i gjennom en omfattende re-branding, og de har lykkes i dette arbeidet. Vi har snakket med europasjefen i Circle K, Jacob Schram, for å få en grundigere forklaring på hvordan man gjør dette i stor skala. Noe av svaret ligger i evnen til å kunne motivere og engasjere medarbeidere til å ta eierskap til prosessen. Nå er Schram aktuell med ny bok; Essensen av Business, der han gladelig deler av sine erfaringer. Han er også kåret til årets industrileder i Europa. På side 28 får du ett og annet tips det er verd å ta med seg, enten du jobber på gulvet eller i toppen. En ting er sikkert, erfaring på godt og vondt er gull verd!

God sommer ønskes alle våre lesere. Vi sees til høsten!

Karine Hildonen Henriksen

Redaktør

Lagre

Lagre

Lagre

Powered by Labrador CMS