Jacob Schram slutter i Circle K

(Oslo 29. Mai 2018) Alimentation Couche-Tard (“Couche-Tard”) som eier Circle K, har i dag kunngjort at europasjef Jacob Schram forlater selskapet. Han arbeider i selskapet fram til 29. juni, for å gjennomføre en myk overlevering av pågående prosjekter.

Publisert

- Jeg vil takke Jacob for hans bidrag gjennom 22 år. Han er en visjonær strateg som har bidratt enormt til å utvikle selskapet. Både jeg, konsernledelsen og Jacobs kolleger i Europa, synes det er trist å se Jacob forlate oss, men vi respekterer beslutningen. Vi ønsker ham alt godt, sier Brian Hannasch, konsernsjef i Couche-Tard i en pressemelding.

Som leder for Circle K i Europa, har Jacob Schram hatt ansvar for 2.700 bensinstasjoner i ni land med tilsammen 25.000 ansatte.

- Det har vært en fantastisk utvikling og et stort privilegium å lede den europeiske delen av et så viktig, globalt selskap. Jeg er stolt over å ha bygget et fremgangsrikt selskap og et sterkt lederteam i Europa, sier europasjef i Circle K Jacob Schram.

En suksesshistorie

Jacob Schram begynte i Statoil Detaljhandel i 1996, han ledet etableringen av Statoil Retail Europe, sammenslåingen Statoil Energy & Retail og børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010. Etter at Couche-Tard kjøpte selskapet i 2011, har Jacob Schram sittet i konsernledelsen med ansvaret for operasjonen i ni europeiske markeder og en høyt kvalifisert organisasjon.

Jacob var drivkraften bak den globale merkevarestrategien og lanseringen av Circle K som globalt varemerke i 2015, som har vært en stor suksess, også i Europa.

Ny lederkabal

Hans-Olav Høidahl, Executive Vice President Scandinavia og Jørn Madsen, Executive Vice President Central Eastern Europe and Ireland, vil fortsette i Couche-Tards konsernledelse og dele ansvaret for Europa. De vil heretter rapportere direkte til konsernsjef Brian Hannasch.

I tillegg til sin eksisterende rolle, vil Hans-Olav Høidahl ha ansvaret for teamene som støtter de europeiske forretningsenhetene. Han får også ansvaret for strategiske aktiviteter i Europa, og å sikre kontinuerlig forretningsutvikling i tråd med konsernets planer.

Begge ledere satt i ledergruppen da Statoil Fuel & Retail ble børsnotert og senere integrert i Couche-Tard. Begge har hatt nøkkelroller i utviklingen av selskapet, med ansvar for vellykkede oppkjøp og integrasjoner av Shell i Danmark og Topaz i Irland.

Hans-Olav Høidahl

har 25 års erfaring med drivstoffsalg og servicehandel. Han har vært sjef for Statoil Energy Norway, europasjef for Fuel value chain og B2B sales i Statoil Eneregy & Retail, og har vært fungerende sjef for Statoil Energy & Retail i fem måneder i 2009. Siden 2010 har han vært ansvarlig for Skandinavia i Statoil Fuel & Retail og Circle K. I dag er Couche-Tards kjeder Circle K og Ingo klare markedsledere i Skandinavia, med svært sterke posisjoner hos kundene.

Jørn Madsen

har 28 års erfaring med drivstoffsalg og servicehandel, og har hatt en rekke lederstillinger, inkludert sjefsstillingen for Retail Europe i Statoil ASA. Han har vært ansvarlig for retail i Statoil Danmark, og var blant de første lederne med ansvar for å etablere Statoils bensinstasjoner i Baltikum, Polen og Russland.

Han gikk inn i konsernledelsen i Couche-Tard i 2012 som ansvarlig for Øst-Europa og senere også Irland. De siste 5 årene har forretningsområdet han har ansvar for hatt betydelig vekst, både i omfang og lønnsomhet, og Circle K har sterke posisjoner i alle land i hans ansvarsområde.

- Hans Olav og Jørn har jobbet tett med landene de har ansvar for. Med fortsatt støtte fra dem, sammen med det europeiske lederteamet, vil Circle K i Europa fortsatt være en stor bidragsyter på veien til å bli the world’s preferred destination for convenience and fuel, sier konsernsjef Brian Hannasch.

(Pressemelding)

 

Powered by Labrador CMS