Christoffer Sundby blir ny leder for Circle K

Christoffer Sundby (38) blir ny Norges-sjef i Circle K. 1. juli overtar han stafettpinnen fra Thomas Støkken (48), som blir administrerende direktør for Løvenskiold Handel AS.

Publisert

Sundby får ansvaret for Circle K-stasjonene i Norge, en organisasjon med mer enn 2500 medarbeidere og en omsetning på over 13 milliarder kroner. Circle K er det ledende selskapet innen drivstoff og servicehandel i Norge.

- Det er et stort ansvar, og en spennende reise vi står overfor. Vi har hårete ambisjoner, men den norske organisasjonen består av fantastiske medarbeidere, og jeg har stor tro på at vi sammen skal skape en god fremtidig posisjon for Circle K i det norske markedet, sier Christoffer Sundby, som 1. juli tar over som sjef for Circle K Norge.

Christoffer Sundby har hatt en rekke lederjobber i Statoil Fuel & Retail og Circle K siden 2009. Han har erfaring fra selskapets europeiske ledelse, fra drift av selskapets stasjoner og fra markeds-, produkt- og kategoriutvikling. Han har sterk tro på at ledere må kjenne til den operative virksomheten og ha egen erfaring fra møte med kundene.

Sundby er utdannet siviløkonom og kom til selskapet fra McKinsey & Company i 2009. Han er gift og har en datter på 10 år. Sundby er verdensmester i seiling (Europajolle i 1997), og har fjerdeplass fra sommer-OL i Athen (2004).

Christoffer Sundby tar over etter Thomas Støkken, som blir ny administrerende direktør i Løvenskiold Handel AS. Støkken som har vært syv år i selskapet og de fire siste som BU-leder og sjef for Circle K Norge.

- Thomas har vært en meget sterk og populær leder. Sammen med sitt lederteam og organisasjonen har han utviklet vår norske virksomhet til en enhet som leverer sterke resultater år etter år. I disse dager krones verket med et meget godt gjennomført merkeskifte, sier Hans-Olav Høidahl, som er Skandinavia-sjef i Circle K.

Høidahl sier lederskiftet er udramatisk.

- Christoffer Sundby har gått gradene internt, han har hatt flere roller for å forberede seg for enda større oppgaver i Circle K. Sundby har bred ledererfaring og er meget godt egnet til å lede den norske virksomheten inn i fremtiden. Med Sundby ved roret skal Circle K styrke sin posisjon ytterligere i det norske markedet. Og jeg er stolt over at vi kan rekruttere fra egen organisasjon til slike toppjobber, avslutter Hans-Olav Høidahl, Executive Vice President i Circle K.

Selskapet som driver Circle K-stasjonene ble skilt ut fra Statoil ASA i 2010, deretter børsnotert som Statoil Fuel & Retail og senere kjøpt opp i 2012. Circle K er i dag heleid av canadiske Alimentation Couche-Tard, som er en av verdens største innen servicehandel og drivstoff med mer enn 12000 utsalgssteder og 120 000 medarbeidere globalt.

Fra mai i fjor til påsken i år, er mer enn 300 norske stasjoner merket om fra Statoil til Circle K. I Skandinavia merkes 1100 stasjoner om til Circle K.

Powered by Labrador CMS