Fra venstre: Jan Haugen Ihle, sjef for Nord-Europa i IONITY, statssekretær Tommy Skjervold, Marcus Groll, Chief Operating Officer IONITY, Christoffer Sundby, administrerende direktør i Circle K Norge, Håkon Stiksrud,  E-mobility-ansvarlig i Circle K, Hans-Olav Høidahl, Skandinaviasjef for Circle K og Christina Bu, Generalsekretær Elbilforeningen.
Fra venstre: Jan Haugen Ihle, sjef for Nord-Europa i IONITY, statssekretær Tommy Skjervold, Marcus Groll, Chief Operating Officer IONITY, Christoffer Sundby, administrerende direktør i Circle K Norge, Håkon Stiksrud, E-mobility-ansvarlig i Circle K, Hans-Olav Høidahl, Skandinaviasjef for Circle K og Christina Bu, Generalsekretær Elbilforeningen.

Circle K og IONITY: Åpnet første langdistansekorridor med lynlading

Elbilister vil for første gang få muligheten til å kjøre mellom Oslo og Stavanger og kun benytte seg av IONITY’s lynladere på Circle K stasjoner langs strekningen. Det ble markert med et storstilt åpningsarrangement på Circle K E 18  Ringdalskogen tirsdag 9. april. 

Publisert

Den offisielle åpningen av langdistansekorridoren fant sted på Circle K E18 Ringdalskogen, like nord for Larvik. Her var partnere, myndigheter, media og ledere fra Circle K, IONITY, Elbilforeningen og statssekretær Tommy Skjervold samlet.

«State-of-the-art» stasjon

Circle K Ringdalsskogen.
Circle K Ringdalsskogen.

Med IONITY’s 350 kW ladere på Circle K E18 Rindalskogen mellom Larvik og Sandefjord, Circle K Kjerlingland i Lillesand og Circle K Sira i Flekkefjord, er strekningen mellom Oslo og Stavanger klare for å ta imot dagens og fremtidige elbiler.

Circle K ønsker å være den foretrukne ladedestinasjonen for elbiler. Åpningen av den første langdistansekorridoren sammen med IONITY er et viktig steg for å gjøre det enklere for både elbilistene. Circle K E18 Ringdalskogen er nå en «state-of-the-art» stasjon som kombinerer et godt ladetilbud med det beste mattilbudet langs veien, sier Hans-Olav Høidahl, Skandinaviasjef for Circle K.

Et viktig steg i utviklingen av et pan-europeisk ladenettverk

Vi er strålende fornøyd for å jobbe med Circle K for å utvikle lynlading langs de norske hovedveiene. IONITY er lidenskapelig opptatt av å gjøre e-mobilitet til en realitet, og dette er et viktig steg i utviklingen av et pan-europeisk ladenettverk. Det å ha en partner som Circle K på laget gjør en reel forskjell, sier Marcus Groll, Chief Operating Officer IONITY.

Hans-Olav Høidahl i Circle K.
Hans-Olav Høidahl i Circle K.

Circle K og IONITY inngikk samarbeid i 2017 og ruller for tiden ut 350 kW ladere som kan lade både dagens og neste generasjons elbiler på tvers av en rekke Circle K stasjoner i Europa. Med effektnivåer på opptil 350 kW vil ladetiden kunne reduseres betydelig, men det er også avhengig av batterikapasitet.

Marcus Groll, Chief Operating Officer IONITY
Marcus Groll, Chief Operating Officer IONITY

 På vegne av norske elbilister ønsker vi dette nye tilbudet velkommen. Det vil gjøre det enklere og raskere å foreta langkjøring med elbil. Med en eksplosiv utvikling i det norske elbilmarkedet er den største hindringen for videre vekst utbyggingen av hurtigladenettverk, sier Christina Bu, Generalsekretær Elbilforeningen.

Europeisk utrulling

Circle K har per nå seks stasjoner med IONITY ladere på tvers av sitt norske nettverk, og fem nye stasjoner vil få ladere innen kort tid. Videre har selskapet rullet ut et antall ladere på tvers av sitt europeiske nettverk inkludert fem stasjoner i Danmark og tre i Sverige. Flere nye ladere vil bli rullet ut i løpet av de nærmeste månedene.

Vi ser at elbilutviklingen bare fortsetter, og vi ønsker å gi kundene våre den beste ladeopplevelsen. IONITY’s mål om å gjøre e-mobilitet til en enklere og bedre opplevelse passer perfekt med Circle K’s ambisjon om gjøre livet enklere for våre kunder enten de vil ha tradisjonelt drivstoff, lade elbilen eller bare ha en god matopplevelse langs veien, sier Høidahl.

Innen 2020 planlegger IONITY å bygge ladere på 400 stasjoner langs de største europeiske motorveiene. 60 av disse er planlagt sammen med Circle K som er en viktig partner i en rekke europeiske markeder og vi ser frem til flere åpningsseremonier i fremtiden, avslutter IONITY’s Marcus Groll.

[gallery columns="1" size="full" type="slideshow" ids="11714,11709,11712,11710,11713,11705,11700"]

 

Powered by Labrador CMS