Coca-Cola European Partners til topp på internajonal miljøkåring

Coca-Cola European Partners (CCEP) har i dag blitt anerkjent som en global leder for miljøprestasjoner. Dermed er de tildelt en posisjon på A-listen til 2018 CDP for klimaendringer og vannsikkerhet – for tredje år på rad.

Publisert

'CDP gir store selskaper en score fra A til D som handler om klimaendringer, vannsikkerhet og avskoging, med lederne feiret på den prestisjetunge A-listen.

I 2018 publiserte over 7000 selskaper gjennom CDP for selvstendig vurdering mot scoring-metoden - bare 2 prosent av disse selskapene utgjør CDP a-listen.

I toppen på klima og vann

CCEP er en av bare 19 selskaper som fikk score A for både klima og vann. Denne prestasjonen kommer som følge av selskapets tiltak for å håndtere miljørisiko; kutte utslipp av karbon, forbedre vannforvaltning og demonstrere beste praksis knyttet til miljøledelse, eksempelvis som å sette ambisiøse og meningsfulle mål.

Coca-Cola European Partners vil levere en bærekraftig forretningsvekst

Joe Franses, Vice President for bærekraft i CCEP, sa:

- Vi er kontinuerlig ute etter å drive forandring, og levere forretningsvekst på en ansvarlig og bærekraftig måte. Å score en A for både klima og vann, og blir anerkjent av CDP som en av verdens ledende bærekraftig virksomhet, er noe vi er stolte av.

- Rapporteringsstandarder viser ikke noe tegn til å stå stille på grunn av den økende hastigheten av globale miljøutfordringer, og dette resultatet er enda viktigere da CDP oppdaterte sin scorings-metode i 2018. Dette viser tydelig fremgangen vi gjør for å levere våre bærekraftmål og utfordre oss selv som en bedrift for å strekke våre mål.

- Vi har et stort ansvar for å sikre at vi tilpasser oss forandringsraten og kontinuerlig forbedrer bærekraftigheten i hele vår virksomhet. Det er en lang vei å reise, men jeg er sikker på at vi vil nå våre mål.

Denne posisjonen på CDP-listen, følger CCEPs inkludering i Dow Jones Sustainability World og Europe Indices fra i fjor.

Klimaendringene og vannsikkerheten sin A-liste publiseres av CDP hvert år, sammen med en lignende liste for lederskap for å takle avskoging. Den komplette listen over selskaper som laget årets CDP Climate Change and Water Security er tilgjengelig her,