Arkivfoto: Karine H. Henriksen
Arkivfoto: Karine H. Henriksen

Tolv av tretten Burger King-ansatte har testet negativt

På søndag 9. august ble det kjent at en medarbeider ved Burger King Telemarksporten testet positivt på en hurtigtest av korona. Nå har tolv av tretten fått negative prøvesvar melder NRK. Torsdag ettermiddag kunne burgerkjeden igjen åpne dørene for kundene.

Publisert Sist oppdatert

Det siste prøvesvaret som fortsatt mangler er i en nabokommune, og svaret vil trolig foreligge om kort tid.

Restauranten som ligger langs E18 ved Telemarksporten, var stengt frem til torsdag 13. august og lokalene ble i forkant av dette nedvasket.

Ifølge NRK har den ansatte vært på jobb onsdag 5. august og fredag 7. august. Medarbeideren testet positivt søndag kveld den 9. august.

Rune Sandvik i King Food. Arkivfoto: Karine Hildonen Henriksen
Rune Sandvik i King Food. Arkivfoto: Karine Hildonen Henriksen

Administrerende direktør i Burger King, Rune Sandvik, sier til kanalen at de jobber med å få kontroll på situasjonen og at de samarbeider tett med Porsgrunn kommunen om smittesporing og kartlegging av nærkontakter.

Mattilsynet opplyser til NRK at risikoen for å bli smittet gjennom mat og emballasje er liten.

– Så langt har verken vi eller noen andre vi har hatt kontakt med oppdaget tilfeller der noen har blitt smittet av SARS-CoV-2 viruset gjennom å spise mat eller ta på matemballasje, seier seniorrådgivar Cathrine Signe Svindland til NRK.

Torsdag ettermiddag klokken 15.30 kunne Burger King i samråd med kommuneoverlegen åpne dørene igjen for sine kunder.

– I samråd med kommuneoverlegen har vi nå besluttet at det er helt forsvarlig å gjenåpne Burger King Telemarksporten. Restauranten har blitt vasket ned i henhold til våre COVID-19 rutiner. Nedvasken er verifisert av Anticimex som tredjepart, forteller administrerende direktør i Burger King, Rune Sandvik i en pressemelding torsdag.

Les mer om saken her.

Powered by Labrador CMS