Burger King åpnet ny restaurant i Kristiansand

Fredag 2. august åpnet Burger King midt i Kvadraturen i Kristiansand. Restauranten blir den fjerde i byen og skal drives av Mads Billkvam, som også driver to av de andre.

Publisert

Med seg på laget har Billkvam 35 motiverte medarbeidere fra nærområdet. Arbeidsplassene på Burger King har vært svært populære.

Ettertraktet arbeidsplass

- Vi har hatt over 200 søkere som vil være med å drive Burger King i Kvadraturen. Det er veldig gøy at det er så populært. Til slutt endte vi opp med et solid team på 35 medarbeidere. Det er en god miks av unge og erfarene. Mange har sin første arbeidsplass her, mens andre har søkt seg til restauranten fra Burger Kings restauranter i Sørlandsparken, Sørlandssenteret og Mandal. Sammen skal vi servere flammegrillet Whopper både tidlig og sent, forteller restaurantsjef Mads Billkvam.

Erfaren driver

Billkvam har lang erfaring fra Burger King. Han starter å jobbe på Burger King Ullevål som 16-åring. I 2009 var han med å åpne den første restauranten i Kristiandsand, i Sørlandsparken. I 2012 flyttet han til byen for å drive den. Nå, ti år senere, er han klar for å åpne byens (fjerde) restaurant.

- I motsetning til de to andre, ligger denne restauranten midt i Kvadraturen mellom Gyldenløves gate og Markens gate. Midt mellom handel og uteliv. Det er en fin plassering, i en gammel og erverdig bygård i tre. Veldig typisk for Kristiansand. Restauranten er innredet i en helt ny stil. Den er lun og koselig, og fordelt på to etasjer. Det kommer også uteservering etterhvert, sier Billkvam.

Høyt trykk om sommeren

Billkvam er fra før vant med ekstra høy aktivitet på de to andre restaurantene om sommeren, og tror ikke Kvadraturen vil bli noe annerledes.

Daglig leder Mads Billkvam hos Burger King Sørlandsparken liker å jobbe ute i restaurantene sammen med ungdommene i sommerjobb.
Daglig leder Mads Billkvam hos Burger King Sørlandsparken liker å jobbe ute i restaurantene sammen med ungdommene i sommerjobb.

- Kristiansand er jo en veldig populær sommerby. Vi har gjerne tre ganger så stor omsetning i sommermånedene sammenliknet med de roligste vintermånedene. Da må vi ansette sesongarbeidere også. Det er ekstra moro når vi er så mange. Denne restauranten blir på en måte motsatt av Sørlandsparken. Der har vi ekstra trykk når det regner, mens her i Kvadraturen forventer vi ekstra trykk når det er sol, sier han.

 

FAKTABOKS
  • Adresse: Gyldenløves gate 6
  • Åpningstider: 10 – 23 søn-tors, 10 – 03 fre og lør
  • Antall medarbeidere: 35
  • Restaurantsjef: Mads Billkvam
  • Driftsjef: Stian Chan
  • Sitteplass til 50 gjester på to etasjer
  • Seks selvbetjeningskiosker
Powered by Labrador CMS