Grillet hamburger fra helikopter over verdens største bål

Tusenvis av skuelystne ålesundere ble lørdag vitne til et spektakulært grill-stunt. Burger King brukte Norges største bål som grill da en Whopper ble flammegrillet over det landskjente Slinningsbålet.

Publisert

Rett etter den tradisjonelle tenningen av Slinningsbålet, et 38 meter høyt sankthansbål i Ålesund, ble de fremmøtte overasket av et helikopter. Mens dette gikk i sirkel rundt bålet ble en grillrist heiset ned mot flammene, og den ikoniske Whopperen ble flammegrillet.

En heldig gjest

I helikopteret satt en tilfeldig utvalgt gjest, som tidligere på kvelden hadde gått innom Burger King på Digerneset for å bestille seg en Whopper.

- Burger King har flammegrillet burgere siden 1954, og vi gjør det fortsatt i alle våre restauranter. Likevel er det mange som ikke er vet hva flammegrilling innebærer. Derfor ville vi demonstrere flammegrilling for Norge og verden, og vi ville gjøre det på Burger Kings egen måte, sier markedssjef i Burger King, Heidi Moss.

38 meters bål

Slinningsbålet er et Sankthansbål som årlig blir laget på Slinningsodden i Ålesund. Bålet bygges med håndkraft av lokale ungdommer, og består hovedsakelig av paller og tønner. Tradisjonen strekker seg langt tilbake, og i 2016 ble bålet innlemmet i Guinness rekordbok, som verdens høyeste bål. Da var bålet 47,4 meter. Årets bål ble 38 meter høyt. Bålet er håndlaget fra bunnen av, akkurat som en Whopper. Dette var en perfekt match for Burger King.

Fornøyd bålsjef

Rett etter at helikopterstuntet ble gjennomført, kunne bålsjef Mathias Haga si seg godt fornøyd med gjennomføringen.

- Da Burger King tok kontakt og fortalte om hva de ønsket å gjennomføre ble jeg rett og slett sjokkert. Stuntet i seg selv hørtes ganske sykt ut, men etter å ha sett planene ble jeg overbevist om at dette kom til å bli skikkelig kult og det ble det, sier Mathias Haga.

- I forkant av stuntet gjorde vi flere tester for å dokumentere hva som kom til å skje når et helikopter ville fly såpas nærme et bål i full fyr. Å se det gjennomført nå i kveld var utrolig kult, forteller bålsjefen.

Reklamefilm i sikte

Bildene fra den spektakulære grillingen skal nå bli til en reklamefilm som skal deles over hele verden.

- I kveld har vi nok en gang bevist at vi i Burger King er pionerer når det kommer til flammegrilling av burgere. Nå gleder vi oss til å ferdigstille reklamefilmen og vise denne til resten av verden, og det er ekstra moro at scenen for det hele er storslagen norsk natur, sier administrerende direktør i Burger King Norge, Rune Sandvik.

 

Powered by Labrador CMS