Nyheter

Tone Christoffersen, velferdskoordinator ved Samskipnaden campus Harstad. (Foto: Sarah / Norges arktiske studentsamskipnad)

Lanserer selvbetjent kasse i studentkantina Prandium

HARSTAD: Kunden kan velge mellom betjent og ubetjent handel, og kantinens servicemedarbeidere er alltid i nærheten og klar til å hjelpe ved behov.

Publisert Sist oppdatert

Den selvbetjente kassen fungerer ved at man henter den varen man skal ha, skanner og/eller velger varer på kassa. Om man er student, trykker man av for «Fordelskort», før man går videre «til betaling».

- Studenter vi har snakket med sier løsningen er veldig enkelt. Og de få som har vært skeptisk, ble kjapt omvendt etter en liten opplæring av våre servicemedarbeidere på stedet, sier Christoffersen.

Over en tredjedel velger selvbetjent

I lunsjrushet er det mange som bare skal ha en kopp kaffe, eller en liten snack, men som må stå i lang kø for å få betalt. Med selvbetjent kasse går hele handelen veldig kjapt, og folk slipper å stå hele lunsjpausen i kø.

- Systemet er enda nytt, men vi ser at studentene bruker kassen mer og mer. På de tre første ukene i september, har over en tredjedel av salget på Prandium blitt betjent av kundene selv.

Ny teknologi

Løsningen med selvbetjente kasser er på full fart inn i norske butikker, og nå tar også Samskipnadens kafeer teknologien i bruk.

- Vi har stor tro på at dette bedrer kundeopplevelsen gjennom å forbedre og effektivisere handelen. Vårt ønske er at våre kunder skal få en rask, enkel og hyggelig opplevelse hver gang de handler på våre spisesteder sier Per Gunnar, campussjef i Harstad

- Kunden kan velge mellom betjent og ubetjent handel, og våre servicemedarbeidere er alltid i nærheten og klar til å hjelpe ved behov.

FAKTA:

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16 000 studentene som er tilknyttet UiT Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Organisasjonens oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør de gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og tilbudene er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Powered by Labrador CMS