(Arkivfoto: Karine H. Henriksen)
(Arkivfoto: Karine H. Henriksen)

Stor bakterietest avslørte tarmbakterie hos seks av ti restauranter

TV2 sitt program Matkontrollen har avslørt at det skorter på hygienetiltak når det kommer til renhold av bestillingskioskene. Til sammen ble 140 prøver tatt hos Burger King og McDonald’s. Funnene tyder på at ikke alle skjermer blir rengjort regelmessig.

Publisert

Vi har funnet slimhinnebakterier, gule stafylokokker, muggsopp og en tarmbakterie som heter enterokokk, forteller avdelingsingeniør ved Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi, Leif Lotherington til Matkontrollen i TV2.

Hos McDonalds ble det funnet fire tilfeller av slimhinnebakterier, og tre tilfeller av tarmbakterier.

Ifølge programmet ble det gjort flest funn hos Burger King.

Totalt ble det gjort funn av ti tilfeller av tarmbakterier, åtte tilfeller av slimhinnebakterier, tre tilfeller av gule stafylokokker og ett tilfelle av muggsopp. Lotherington uttaler til programmet at man må være svekket for å få en ordentlig infeksjon av det.

Ifølge Mattilsynet finnes det ingen konkrete krav til rengjøring av bestillingskioskene. Det finnes imidlertid et regelverk for de ansatte som jobber, men ikke for hva gjestene berører.

Rune Sandvik i King Food uttaler til programmet at deres skjermer skal vaskes minimum seks ganger daglig, og ved behov. Sandvik sier de nå vil ta en gjennomgang av rutinene i kjeden, samt opprette en dialog med Mattilsynet for å finne ut av hvordan rutinene eventuelt kan forbedres.

Også McDonald’s sier det skal være trygt å spise hos dem. Kristina Johansen er kommunikasjonsrådgiver i McDonald’s Norge og hun uttaler til Matkontrollen at renhold er viktig for dem, og at de har strenge rutiner for dette. Rutinene omfatter også bestillingskioskene.

Les mer og se innslaget til Matkontrollen her.

 

Powered by Labrador CMS