Bensinstasjoner

YX-Norge er en del av Uno-X Gruppen, som eies av Reitangruppen.

YX lanserer bensin med fornybart innhold

Om Preem Evolution Bensin

Publisert Sist oppdatert

Ved å tanke Preem Evolution Bensin hos YX kan du enkelt redusere dine CO2 utslipp sammenlignet med en standardbensin. Den nye bensintypen har 15 prosent fornybart innhold, og kan brukes i alle bensinbiler.

Bensinen produseres av svenske Preem, og tilbys på YX stasjoner på Østlandet. Preem Evolution bensin har samme pris og egenskaper som standardbensin, samtidig som den reduserer klimagassutslipp ved at fossile komponenter er byttet ut med fornybare. Den oppfyller norsk og europeisk standard for bensin, og kan brukes av alle bensinbiler.

- For å redusere klimagassutslipp har norske myndigheter vurdert å innføre en bransjestandard for bensin med 10 prosent etanol (E10), men det er utfordrende fordi ikke alle biler kan bruke denne bensinkvaliteten. YX introduserer nå en enkel og effektiv løsning, og tilbyr en bensinkvalitet som bidrar til større reduksjon i CO2 utslipp enn E10, og som alle bensinbiler kan bruke, sier Annar Sletvold daglig leder i YX Norge A

- I 2016 reduserte Preem Evolution Bensin CO2 utslippene med 12 200 tonn i Sverige, hvilket tilsvarer utslipp fra cirka 8 100 biler. Preem Evolution Bensin ble lansert i Sverige i 2011, og hadde da 10 prosent fornybart innhold. I dag har den i gjennomsnitt 16 prosent fornybart innhold i Sverige. Vi arbeider stadig for å øke fornybarandelen i bensinen vår, sier Ketil Thorsen, Preem sjef i Norge.

Preem Evolution Bensin inneholder 10 prosent biobensin basert på skogavfall og 5 prosent etanol. Det betyr at Preem Evolution Bensin totalt har 15 prosent fornybart innhold. Til sammenligning inneholder en standardbensin i dag alltid 5 prosent etanol.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS