Bensinstasjoner

Det var en stund eksplosjonsfare etter lekkasjen fra en XY-stasjon i Tyristrand i Ringerike. Foto: Ole Edvin Tangen / NTB

Stor drivstofflekkasje i Tyristrand

Store mengder drivstoff lekket fra en XY-stasjon i Tyristrand i Ringerike på fredag. To personer ble evakuert på grunn av eksplosjonsfare. Situasjonen er under kontroll.

Publisert Sist oppdatert

Brannmannskaper fikk luftet ut på området slik at det ikke lenger var fare for eksplosjon, opplyser brannsjef Terje Reginiussen til Ringerikes Blad.

– Akkurat nå har vi fått utstyr som kan tømme grunnen for drivstoff og vi vil gå i gang med dette arbeidet i kveld. Hvor lenge arbeidet vil pågå, er for tidlig å slå fast, sa han ved 19.30-tiden på fredag.

Lekkasjen skjedde som følge av overfylling av bensin eller diesel ved XY-stasjonen. Drivstoffet gikk i kloakkanlegget som førte til at renseanlegget ble stengt, opplyser Sørøst politidistrikt.

Kystverket ble varslet om hendelsen, og kommunen satte stab i forbindelse med stengingen av renseanlegget, som senere ble åpnet igjen. Stengingen har ikke påvirket tilgangen til rent vann for innbyggerne i kommunen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS