Bensinstasjoner

Bensinstasjoner , kiosker og andre som i hovedsak omsetter matvarer får holde åpent selv om det er innført nye streng tiltak i kampen mot det nye muterte koronaviruset.

Her er tiltakene i kommunene på Østlandet

Utbruddet av den muterte virusvarianten i Nordre Follo førte lørdag til strenge nedstenginger i ti kommuner i Oslo-regionen. Søndag ble nye tiltak for ytterligere 15 kommuner lagt fram.

Publisert Sist oppdatert

Tiltakene vil i første omgang gjelde til og med 31. januar.

Tiltak i 10 kommuner

De ti kommunene med de strengeste tiltakene er Nordre Follo, Oslo, Nesodden, Vestby, Ås, Indre-Østfold, Frogn, Enebakk, Moss og Våler. Tiltakene trådte i kraft ved midnatt natt til søndag.

* I disse ti kommunene driftes barnehager og barne- og ungdomsskoler på rødt nivå. Videregående elever og studenter skal ha digital undervisning.

* Innbyggere i de ti kommunene bes unngå besøk i hjemmet. Alle bes unngå unødvendige reiser.

* Det innføres forbud mot alle arrangement i de ti kommunene.

* Alle som kan, skal ha hjemmekontor.

* Alle butikker, serveringssteder, treningssenter, svømmehaller, tros- og livssynshus, bibliotek, museer, kinoer, teater og offentlige steder skal holde stengt. Det er gjort unntak for matbutikker, apotek, butikker som selger dyrefôr og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr, bensinstasjoner, kiosker og andre som i hovedsak omsetter matvarer, i tillegg til vinmonopolet.

* Det innføres skjenkestopp.

* Det er stans i alle idretts- og fritidsaktiviteter for barn og voksne.

Tiltak i 15 randsonekommuner

De 15 randsonekommunene som søndag fikk innført nye tiltak er Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde, Skiptvet og Horten.

Tiltakene trer i kraft ved midnatt natt til mandag.

* I disse 15 kommunene blir det gult nivå i grunnskoler og barnehager, og rødt nivå på videregående skoler. All undervisning på fagskoler, høyskoler og universiteter skal gjøres digital.

* Treningssentrene og kjøpesentrene i disse 15 kommunene må holde stengt. Butikker, serveringssteder, bibliotek og tro- og livssynssamfunn får holde åpent. Alle butikker som ikke er en del av kjøpesenter kan holde åpent.

* Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng o.l. stenges, men det holdes åpent for skolesvømming for de under 20 år, svømmekurs og svømmetrening for barn i barneskole eller yngre og svømming for profesjonelle utøvere.

* Ungdom under 20 år får delta på idretts- og fritidsaktiviteter.

* Det innføres skjenkestopp.

Les mer om reglene her.

Kilde: Regjeringen

(©NTB)

Powered by Labrador CMS